Начало ТОП Новият ID.3 – свеж дизайн, висококо качество и нови технологии

Новият ID.3 – свеж дизайн, висококо качество и нови технологии

660
0
VW ID.3

чествоСвеж дизайн, висококачествени материали и последно поколение асистиращи системи – това е новият ID.3. Две години и половина след пазарната премиера на първото поколение, изцяло електрическият бестселър на Volkswagen излиза на пазара напълно обновен и с много подобрения. В допълнение към най-новите софтуерни решения, компактният електромобил се отличава с освежена външност и значително по-изискан интериорен дизайн. Новите цветове на цветовата палитра на външните лакови покрития е разширена с нови тоналности  като Dark Olivine Green, а висококачествените, екологично устойчиви материали без животински произход във вътрешното пространство отразяват изцяло последователната стратегия на Volkswagen при електрическата моделна фамилия ID.

„С второто поколение на ID.3 ние продължаваме със следващите страници в успешната история на моделната фамилия ID. Дизайнът е по-зрял, а качеството на материалите в интериора е повишено значително. Новият ID.3 отразява напълно нашите високи стандарти по отношение на качеството, дизайна и практичността. Реагирахме бързо и напълно в отговор на желанията на нашите клиенти.”

Имелда Лабе, член на борда на директорите на Volkswagen, отговарящ за маркетинг и следпродажбеното обслужване

Новият ID.3 е един от десетте електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година.

Външен дизайн – по-ярък стил и по-добра аеродинамика.

Външното оформление на компактния електромобил се отличава с освежен и по-ярък стил. Предната част с оптимизирани въздушни отвори и големи лакирани повърхности придава самоуверено и приятелско изражение на новия ID.3. Съществен принос в това отношение има и новата предна броня. Предният капак вече изглежда по-дълъг вследствие на отстраняването на черната лента под челното стъкло и добавянето на вдлъбнатини в страничните панели. Мерките за оптимизация на въздушния поток около предните колела (т.нар. „въздушна завеса“ или „Air Curtain“) са се отразили положително на аеродинамиката. В задната част разделените на две задни светлини осветяват за първи път и капака на багажника.

Вътрешен дизайн – висококачествени и екологично устойчиви материали без животински произход.

Интериорът на новия ID.3 съчетава модерен дизайн и екологични материи. Прецизните шевове в контрастен цвят придават по-изискано излъчване. В облицовките на  вратите и тапицериите на седалките са използвани микрофибърната материя Artvelours Eco. В състава и влиза 71% рециклиран материал.

В новият модел са внедрени като подобрения многобройните предложения от страна на клиентите по целия свят.

Интелигентна свързаност от самото начало.

Включените в стандартното оборудване на модела функции като Plug & Charge, която идентифицира автоматично автомобила и стартира процеса на зареждане при включване на зарядния кабел в станцията и интелигентната програма за планиране на маршрута e-Routenplaner дават възможност за още по-лесно и комфортно зареждане на новия ID.3. При интелигентното планиране на по-дълги пътувания, системата изчислява оптимално местоположението на всички необходими спирки за зареждане така, че крайната цел да бъде достигната максимално бързо. В този процес системата отчита също актуалната пътна обстановка, тежестта на трафика, прогнозите за неговото развитие и промените в нивото на заряд на акумулаторната батерия. Броят и местоположението на местата за зареждане се изчисляват динамично и зависят от мощността на зарядните станции. Благодарение на всичко това, e-Routenplaner може да предложи на водача избор между две кратки зареждания с висока мощност и едно дълго зареждане с ниска мощност. Освен това системата предлага надеждна информация и за заетостта на зарядните станции, като заетите въобще не се включват в маршрута. Собственикът може да добави в системата обекти от особен интерес (POI), както и да ги прехвърли бързо и удобно в навигацията на автомобила с помощта на безплатното смартфон приложение We Connect ID Арр.

Moдерно и интуитивно управление на функциите.

Новият ID.3 разполага със софтуер от последно поколение, който повишава производителността на системата и е в състояние да получава безжични актуализации ОТА (Over-the-Air). Компактният блок на контролните прибори пред водача използва екран с диагонал 13,4 сантиметра (5,3 инча) и се управлява чрез бутоните на мултифункционалния волан. Централният сензорен екран с диагонал 30,5-сантиметра (12 инча) вече е част от стандартното оборудване и служи за управление на функциите на навигацията, мобилния телефон, мултимедията, системите за асистенция на управлението и настройките на автомобила.

Системи за асистенция на водача от последно поколение.

Допълнително предлаганата система „Travel Assist с данни от пътния трафик“3 вече е на разположение и при ID.3. На базата на системата за адаптивен контрол на скоростта и дистанцията „ACC“ в диапазона от 0 км/ч до максималната скорост и системата за предупреждение при напускане на лентата „Lane Assist“, която контролира активно управлението, новата комплексна система за асистенция на водача надгражда възможностите на две изпитани и доказали се в практиката системи, които при новия ID.3 използват пълна мрежова свързаност. Това означава например, че при наличие на данни от рояка, за Travel Assist е достатъчно да разпознае само една от ограничителните линии на лентата на междуградски отсечки, за да поддържа движението автоматично в нея.