Начало Автомобили Новият INFINITI QX50 бе представен първо в България

Новият INFINITI QX50 бе представен първо в България

237
0
INFINITI QX50
INFINITI QX50

Новият премиум SUV INFINITI QX50 направи своята световна примиера с предсатвянето си вчера в България. Автомобилът съчетава овладяна мощ, безкомпромисен дизайн и иновативни технологии в едно. Така най-завладяващият модел от гамата на INFINITI стъпва на европейския пазар.

QX50 е стратегически модел за марката, с характеристики, които могат да покорят и най-взискателните клиенти. Продажбите за Европа стартират именно в България като ключов пазар за региона с изключителен потенциал и нестихващ интерес от страна на потребителите. Новият INFINITI QX50 е въплъщение на силен дух, революционна гъвкавост и японска прецизност. Моделът е дългоочакваният своеобразен мост между традиционните двигатели с вътрешно горене и близкото бъдеще, а именно алтернативното задвижване с електричество. Очакванията са, че през 2021г. INFINITI ще дебютира три нови електрически модела.

VC-TURBO – първият в света серийно произвеждан двигател с променлива степен на сгъстяване на горивото

Скритият коз в света на двигателите с вътрешно горене, революционният VC-Turbo на INFINITI.

За да достигне максимум мощ и ефективност от 2.0 л бензинов двигател новият VC-Turbо настройва степента на сгъстяване на горивото според стила на шофиране. Така се комбинира в едно мощта на 2.0-литров турбиниран бензинов двигател с въртящия момент и ефективността на четирицилиндров дизелов двигател. Новият VC-Turbo се превръща в еталон на бъдещите технологии. Двигателят предоставя променлива степен на сгъстяване с коефициент между 8:1 (за моментите, когато е необходима повече мощност) и 14:1 (за максимална ефективност при шофиране). Иновативният двигател използва за първи път в света мултилинк система и електрически мотор с хармонично намаляване на предавките. Чрез него се постига промяна в позицията за горна мъртва точка на буталата и съответно промяна в степента за сгъстяване на горивото. Като резултат от това, обемът на двигателя варира между 1997 куб.см и 1970куб.см., а мощността е 249к.с. с комбиниран разход на гориво от 8,7л/100км.

Отново за първи път в света, ИINFINITI използва и революционна активна опора на двигателя и специални сензори, чрез които системата засича вибрациите от двигателя и създава възвратно-постъпателни заглушаващи вълни. QX50 е единствен в сегмента автомобил, предлагащ подобна технология, а двигателят VC-Turbo е един от най-тихите в сегмента на премиум SUV моделите.

VC-Turbo двигателят комбинира в себе си над 300 патента и технологии от INFINITI, за да постигне революционни резултати. Използва едновременно система за многоточково впръскване и такава за директно впръскване на горивото, за да балансира мощност и ефективност във всякакви условия. Способността на двигателя да се трансформира е в перфектна комбинация с вариаторната CVT Xtronic скоростна кутия, оправдавайки очакванията, че новият INFINITI QX50 е повратен момент в историята на автомобилостроенето и е от изключителна важност за развитието на бранда в бъдеще.

Изцяло нова платформа, осигуряваща съвършеното усещане за комфорт и пространство в купето

Новият INFINITI QX50 е изграден върху изцяло нова платформа. Тя е специално оптимизирана за автомобили с предно разположение на двигател и предно задвижване. Нейното оформление дава възможност за по-голямо вътрешно пространство и ефективност от предишни модели, допринасяйки за идеален баланс с достатъчно място както за пътниците, така и за техния багаж.

За пръв път в автомобилната индустрия, INFINITI използва в новия QX50, 980МРа стомана с висока якост за допълнително усилване на платформата. Намаллено е общото тегло и същевременно е подобрена якостта на усукване с 23% в сравнение с предишния модел. Тази твърдост повишава сигурността на пътниците в автомобила  и спомага за намаляване шума в купето.

Технологии от най-ново поколение за пълна увереност на пътя

Удовлетвореността на потребителите винаги е била движеща сила за INFINITI. Точно затова намерението на бранда е да даде повече възможности на водача, да подобри усещането зад волана. И да пренесе пътуващите в света на лукса и комфорта. А QX50 е готов за всякакви обрати. Автомобилът е оборудван с иновативни технологии, които не само предупреждават, но и спомагат за предотвратяването на неприятни ситуации.

Интелигентно задвижване на четирите колела и усъвършенствани технологии за управление

QX50 използва редица модерни технологии, за да предостави пълен контрол на водача върху управлението на автомобила. Интелигентното задвижване на четирите колела е стандартно за QX50, с което осигурява спокойствие по време на пътешествие през всички сезони. Системата за електронно разпределение на натоварването може да прехвърли усилие не само между предните и задни колела в съотношение до 50/50. Но също така разпределя натоварването между лявата и дясна част на окачването, съобразявайки се с пътната обстановка.