Начало Автомобили Новият Jaguar XE: Подобрен екстериор и изцяло нов интериор

Новият Jaguar XE: Подобрен екстериор и изцяло нов интериор

272
0
Jaguar XE
Новият Jaguar XE, снимка: Мото-Пфое

Новият Jaguar XE е с подобрен екстериорен дизайн, изцяло нов луксозен интериор и още по-модерни технологии. Обновеният екстериорен дизайн придава на XE по-целеустремен и самоуверен вид.

Надграждайки красивите пропорции на оригиналния модел, стремежът към още по-спортно излъчване за новия Jaguar XE вдига нивото със съвременни дизайнерски щрихи, вдъхновени от спортния автомобил F-TYPE.

XE изглежда по-широк и по-нисък от преди, с по-големи отвори отпред, дръзки графични линии и атлетични форми. Те загатват за динамиката и усъвършенстваната аеродинамика на автомобила. Нови изцяло LED предни фарове с впечатляващите характерни дневни светлини с J-образен контур създават още по-целеустремен външен вид.

Задната част на автомобила се отличава също с нов дизайн на бронята и по-тънки изцяло LED задни светлини с обновена характерна графика. Тя акцентира върху визуалната ширина на автомобила, придавайки на XE по-стабилен вид.

За още динамичен характер, моделите R-Dynamic включват допълнителни елементи в екстериорния дизайн, включително изваяни повърхности, вдъхновени от малките крила на самолетите, детайли от тъмна мрежа на задния дифузьор и алтернативни стилове джанти. В интериора спортните препратки продължават със седалки в спортен стил с контрастен шев, пера за смяна на предавките в цвят Satin Chrome и прагове на вратите R-Dynamic.

Красиво изработеният изцяло нов интериор се отличава с широка употреба на меки на допир материали, първокласни фурнири и изцяло нови облицовки на вратите, които подобряват изживяването за шофьор и пасажери, както и го правят по-практичен. Луксозният и технологичен интериор на новия XE осигурява повече комфорт, качество и свързаност за всички пътници. Всеки един аспект в купето е усъвършенстван за повече удобство, подобрени места за съхранение на вещи и увеличен комфорт за пътниците.

Взаимстваните от F-TYPE селектор на предавките SportShift и превключвател JaguarDrive Control са разположени на обновената централна конзола.

Нов волан, като при изцяло електрическия I-PACE, съдържа невидими преди да светнат графики. И капацитивни бутони за интуитивен контрол на основните функции.

Новият Jaguar XE е също най-интелигентният и най-свързаният автомобил на Jaguar досега. Информационно-развлекателната система Touch Pro Duo на Jaguar, като при I-PACE, също е налична за първи път. Тя предоставя инстинктивен контрол чрез два елегантно интегрирани сензорни екрана с висока резолюция. Безжично зареждане на устройства и технологията Smart Settings също се появяват за първи път при XE.

Първото в сегмента вътрешно огледало за обратно виждане ClearSight подобрява безопасността и удобството. Като осигурява на водача свободен изглед към пътя отзад. С помощта на обърната назад широкоъгълна камера системата подава изображения към екрана с висока резолюция върху вътрешното, безрамково огледало за обратно виждане. Високите пътници отзад, затруднената видимост или дъждът не са никакво препятствие при маневриране.

Jaguar XE
Jaguar XE, снимка: Мото-Пфое