Начало Автомобили Новият Jazz зарежда с електричество гамата на Honda

Новият Jazz зарежда с електричество гамата на Honda

147
0

Honda представи официално новото поколение на Jazz, първият модел в гамата на Honda с революционната двумоторна хибридна технология. Хечбекът от популярния сегмент B налага нови стандарти по отношение на комфорта и пространството и е с показатели като на електромобил, напредничави технологии и високо ниво на безопасност.

Новата генерация на Jazz ще въведе икономичните предимства на хибридната технология на масовия пазар. Автомобилът също така ще ускори амбициозния план на Honda да електрифицира европейската си гама до 2022 г. – три години по-рано от предвиденото. Това ще е първият модел на марката на Стария континент с новата технология “e:HEV”, както и първият реален пример на “Honda e:Technology”.

Друго нововъведение в гамата на Jazz е новата версия ‘Crosstar’, предназначена за почитателите на кросоувърите. Наличен със същото хибридно задвижване и с идентични характеристики на интериора, този вариант е с увеличен клиренс. Той има още уникален дизайн на радиаторната решетка, водоустойчива тапицерия и надлъжни релси на покрива.

Следващото поколение на хечбека на Honda от сегмент B е крачка напред по отношение на разпознаваемия еднообемен силует на Jazz

Именно този неподражаем и изчистен дизайн, вдъхновен от представените с електрическия Honda-e красота и функционалност, определя облика на бъдещите модели на Honda.

Дебелината на A-колоните е намалена наполовина спрямо актуалното поколение на модела. По този начин е подобрен обзорът за шофьора. Това е допълнено от още по-висока устойчивост срещу усукване и нови структурни технологии, насочващи енергията при удар към предните олекотени колони.

За първи път в Европа Jazz ще е наличен само с високотехнологичното двумоторно задвижване. То с лекота осигурява изключителна бленда от силни показатели и впечатляваща икономия на гориво.

Пътниците остават свързани с всекидневието си благодарение на интуитивната инфоразвлекателна технология с безпрецедентна свързаност на автомобила и възможността за WiFi hotspot. Новият сензорен LCD екран се отличава с подобен на смартфон потребителски интерфейс и с инсталирани приложения с възможност за споделяне на екрана чрез Android Auto и Apple CarPlay, налични за първи за Jazz.

Комфортът в интериора на Jazz е несравним в сегмента

Той се дължи на качествени материали, завидно пространство, интуитивен инструментален панел, широк централен подлакътник. По-широките солидни предни седалки са с нова стабилна основа, която заменя досегашните пружинки. Така дългите пътешествия с автомобила преминават без следа от умора. По-тънките А-колони подобряват хоризонталната видимост и внасят допълнително естествена светлина в купето.

Новият Jazz остава лидер в областта на интериорното пространство благодарение на разумното разположение на хибридния пакет в шасито и в моторния отсек. Ключово за увеличаването на пространството в купето е разположението на резервоара за гориво в центъра на шасито под предните седалки, което е уникална за класа конструкция. Благодарение на това Jazz ще продължи да радва почитателите си с гъвкавата патентована система на Honda, наречена „магически седалки“.

За да допълни богатия пакет на новия Jazz, Honda осигурява най-пълния в класа пакет от системи за безопасност и асистенти

Фирмената технология Sensing е обогатена с още по-широкообхватна камера с висока резолюция, която замества досегашната и допълващите я радари. Нововъведението още по-добре осведомява шофьора за пътната обстановка и освен всичко останало разпознава маркировка и бордюри.

Системата за автоматично спиране в градски условия е усъвършенствана и вече е способна да различи пешеходци и велосипедисти нощем дори при пълна липса на осветление. Тя прилага спирачно усилие, когато някой от околните автомобили пресече пътя на Jazz, или започне да завива през траекторията на неговия път. Новата камера също позволява при активиран адаптивен автопилот автомобилът да следва трафика дори. При ниски скорости и в случай на силно приближаване се намесва асистентът за спазване на пътна лента. Всичко това е възможно както при движение по градски и селски пътища, така и на многолентова магистрала.

Предвидено е продажбите на четвъртото поколение на Honda Jazz в Европа да започнат поетапно от средата на 2020 г.