Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Макларън – с тесни радиатори като Джордан?

Новият Макларън – с тесни радиатори като Джордан?

21
0

Новият болид на Макларън MP4-27, който ще бъде представен официално на 1 февруари ще има още по-радикална форма на кутиите за радиаторите от миналогодишния. L-образна форма на тези елементи при MP4-26 стана обект на много коментари. Но тя се оказа доста успешна и сега, при връщането на ауспусите високо в корпуса, ще бъде допълнително развита и стеснена. Твърди се, че отворите за радиаторите ще са супер тесни и високи, като при изтребител. Те ще са плътно до копруса и ще има и допълнителни странични отвори, за охлаждане, както през 1996 г.в болидите на Еди Джордан.

Изискванията за сигурност ще бъдат гарантирани от допълнителни хоризонтални крила.

Като цяло формата на колата ще е по-тясна и по-висока, с насочване на ауспусите към долната част на задното крило. Говори се за цели 20% по-добро притискане в сравнение с миналия сезон.

Макларън ще опитат отново и с нова система на изпускателните тръби, които сами да регулират излизащия поток, за да се получи равномерна струя на изтичане на изгорелите газове, въпреки ограниченията в електронните програми, които не позволят вече почти никакво горене, когато пилотите не подават газ.