Начало Автомобили Новият Mercedes-Benz GLS – S-класата на SUV-овете

Новият Mercedes-Benz GLS – S-класата на SUV-овете

3119
0

Новият Mercedes-Benz GLS е най-големият и най-луксозен SUV на Mercedes-Benz, който предлага повече пространство, повече комфорт, повече лукс. Увереното присъствие на автомобила се дължи на неговите впечатляващи размери. Те са дори по-големи от тези на предшественика  (дължина +77 мм, ширина +22 мм).

Едно от предимствата на увеличената с 60 мм база е по-големият интериорен обем, особено в зоната на втория ред седалки. Трите реда седалки с електрическо регулиране предлагат много пространство и изключителен комфорт за всички пътници.

Седалките на третия ред може да се спускат към пода, за да се увеличи обемът на товарното отделение (до 2400 литра), а седалките на втория ред се сгъват до хоризонтална позиция.

За първи път се предлага и 6-местен вариант с две луксозни индивидуални седалки на втория ред.

В GLS 580 4MATIC (разход на гориво в комбиниран режим: 10.0-9.8 л/100 км; емисии на CO2 в комбиниран режим: 229-224 г/км)1 световна премиера прави и електрифицираният V8 двигател с EQ Boost – 48-волтова система с интегриран стартер-генератор.

Активното окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, базирано на 48-волтова система, осигурява отличен комфорт, пъргава реакция на автомобила и офроуд възможности от високо ниво.

Подобно на GLE, GLS е оборудван с асистиращи системи на Mercedes-Benz от най-ново поколение, които подпомагат шофьора. Новата система 4MATIC осигурява отлична пъргавина на пътя и силно представяне на автомобила далеч от утъпкания път.

Новият GLS е с впечатляваща за своя сегмент аеродинамика, с коефициент на аеродинамично съпротивление Cd = 0.32.