Начало Автомобили Новият Mercedes-Benz CLA 45 AMG оборудван с Dunlop

Новият Mercedes-Benz CLA 45 AMG оборудван с Dunlop

28
0
Dunlop,гума,гуми

Dunlop, един от водещите световни производители на високоскоростни и свръхвисокоскоростни гуми, съобщи, че гумата Sport Maxx RT, създадена с технологии заимствани от гумите в автомобилни състезанията, е избрана от Mercedes-AMG да бъде монтирана на новия модел CLA 45 AMG.

Новият CLA 45 AMG ще бъде оборудван с Dunlop Sport Maxx RT с размер 235/35ZR19 91Y XL MO, който е специално изработен за спортното купе. С пикова мощност от 265 кВт (360 к.с.) и максимален въртящ момент от 450 Нютон метра, неговият турбо двигател е най-мощният четирицилиндров двигателен блок в серийно производство в световен мащаб. Гумата Sport MAXX RT е проектирана така, че да удовлетворява нуждите и на най-страстните любители на шофирането, които искат да изпита усещането, че контролират автомобил със значителна мощност. Тя се отличава с високо ниво на сцепление на сухи и мокри настилки, съчетано с отлично поведение на пътя и блестящи спирачни възможности.

Гумата е основана на технологии, разработени на база 125-годишната история на Dunlop в емблематични състезания като Льо Ман, Нюрбургринг и Силвърстоун. Всички гуми на Dunlop са разработени на база състезателни технологии, които инженерите са внедрили в тях независимо дали става дума за съединение или за опита от стотиците хиляди състезателни часове на пистата.

Вграждането на Dunlop Sport Maxx RT се извършва едновременно с вграждането и на друга гума – Sport Maxx Race – на автомобили на Mercedes-AMG. Това включва C63 AMG Coupé Black Series, A45 AMG, SLS AMG GT и новият модел CLA 45 AMG.

Монтирането на тези гуми на новия CLA 45 AMG е още един пример за възможността ни да предоставяме нови нива на съвършенство за отлично шофиране – сподели Джулиам Карли, маркетинг мениджър на Dunlop EMEA. – Нашата Sport MAXX RT гума осигурява отлично представяне, позволявайки на огромната мощ, генерирана от CLA 45 AMG, да бъде предадена на пътя по оптимален начин.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.