Начало Автомобили Новият Mercedes-Benz CLA 45 AMG оборудван с Dunlop

Новият Mercedes-Benz CLA 45 AMG оборудван с Dunlop

61
0
Dunlop,гума,гуми

Dunlop, един от водещите световни производители на високоскоростни и свръхвисокоскоростни гуми, съобщи, че гумата Sport Maxx RT, създадена с технологии заимствани от гумите в автомобилни състезанията, е избрана от Mercedes-AMG да бъде монтирана на новия модел CLA 45 AMG.

Новият CLA 45 AMG ще бъде оборудван с Dunlop Sport Maxx RT с размер 235/35ZR19 91Y XL MO, който е специално изработен за спортното купе. С пикова мощност от 265 кВт (360 к.с.) и максимален въртящ момент от 450 Нютон метра, неговият турбо двигател е най-мощният четирицилиндров двигателен блок в серийно производство в световен мащаб. Гумата Sport MAXX RT е проектирана така, че да удовлетворява нуждите и на най-страстните любители на шофирането, които искат да изпита усещането, че контролират автомобил със значителна мощност. Тя се отличава с високо ниво на сцепление на сухи и мокри настилки, съчетано с отлично поведение на пътя и блестящи спирачни възможности.

Гумата е основана на технологии, разработени на база 125-годишната история на Dunlop в емблематични състезания като Льо Ман, Нюрбургринг и Силвърстоун. Всички гуми на Dunlop са разработени на база състезателни технологии, които инженерите са внедрили в тях независимо дали става дума за съединение или за опита от стотиците хиляди състезателни часове на пистата.

Вграждането на Dunlop Sport Maxx RT се извършва едновременно с вграждането и на друга гума – Sport Maxx Race – на автомобили на Mercedes-AMG. Това включва C63 AMG Coupé Black Series, A45 AMG, SLS AMG GT и новият модел CLA 45 AMG.

Монтирането на тези гуми на новия CLA 45 AMG е още един пример за възможността ни да предоставяме нови нива на съвършенство за отлично шофиране – сподели Джулиам Карли, маркетинг мениджър на Dunlop EMEA. – Нашата Sport MAXX RT гума осигурява отлично представяне, позволявайки на огромната мощ, генерирана от CLA 45 AMG, да бъде предадена на пътя по оптимален начин.