Начало Автомобили Новият Nissan Note спечели отличието SAFETYBEST 2013

Новият Nissan Note спечели отличието SAFETYBEST 2013

33
0

Nissan получи тазгодишния приз SAFETYBEST 2013 отличие от AUTOBEST. Наградата, която е признание за най-развитите системи за безопасност, бе връчена на Nissan за иновативната Safety Shield система, представена в напълно новия Nissan Note.

Щастливи сме да присъдим на Nissan Note наградата SAFETYBEST 2013 за иновативната Safety Shield система. За пръв път на клиентите на малки автомобили от В-сегмента се предлага толкова усъвършенствана система за безопасност, което е съществена стъпка в областта на сигурността на автомобилите в този популярен сегмент – коментира президентът на журито AUTOBEST Иля Селиктар.

Наградата SAFETYBEST поглежда към новите постижения в областта на автомобилната безопасност и журито на конкурса бе впечатлено от системата Safety Shield в Nissan Note.

Тази година Nissan Safety Shield привлече вниманието на журито, защото е нова система за безопасност, базирана на неща, които вече съществуват, но се появяват за пръв път в автомобил от малкия сегмент. Тя е опростена, но много ефикасна система, много точно и подходящо постижение в сферата на безопасността за Nissan Note и пример, който ще бъде последват от конкурентите – добави председателят на конкурса AUTOBEST Дан Вардиа.

Свързвайки три усъвършенствани системи, Nissan Safety Shield действа като интелигентен навигатор за водача, помагайки му да взима най-добрите решения във всякакви ситуации. Системата комбинира Lane Departure Warning, Blind Spot Warning и Moving Object Detection, пренасяйки за пръв път премиум технологията в сегмента на малките автомобили.

Това става възможно благодарение на истинска инженерна иновация, като Nissan успява да контролира всички Safety Shield функции от една единствена, широкообхватна камера, монтирана отзад. Нещо повече, за да поддържа камерата в работно състояние при лоши условия, Nissan разработи автоматична система за „измиване и подсушаване“, поддържаща обектива чист.

Дебют в сегмента прави и всепризнатият Around View Monitor на Nissan, функция, която предоставя на водача забележителен 360-градусов обзор от птичи поглед, за да свали напрежението от шофьора при маневриране на заден ход.