Начало ТОП Новият Opel Corsa вече е в България

Новият Opel Corsa вече е в България

1523
0
Новият Opel Corsa 12.12.2023

Един от най-любимите и предпочитани модели на Opel, Corsa, бе представен на официално събитие в България. На събитието гостите, журналисти от автомобилни медии и партньори, видяха за първи път новият Corsa. В приятна диско обстановка в зала 2020 Event Space, на въпросът „Обичате ли да се забавлявате?“ отговориха с „Yes of Corsa“, което е и мотото на медийната кампания представяща модела в момента.

Бранд-директорът на Opel, г-н Вихрен Горанчев, направи откриването на събитието и пожела на гостите весело изкарване . Продуктовият мениджър на марката, г-н Кирил Елшишки, представи ключовите характеристики и детайли, с които се отличава новият Corsa.

Новият Opel Corsa е по-модерен, по-дигитален и по-вълнуващ от всякога. Той е най-продаваният модел в клас малки автомобили, който наскоро отпразнува световната си премиера на изложението IAA Mobility през 2023 г. в Мюнхен. Новият стил на Corsa е изчистен от излишни детайли и е по-дързък. Носи характерната емблема на марката Opel Vizor отпред и изписването на модела на задния капак. Corsa е най-продаваният малък автомобил за 2021 г. и 2022 г. в Германия и Великобритания.

Най-съвременните технологии, с които разполага модела, правят шофирането по-спокойно, приятно и безопасно. Опционалният напълно дигитален кокпит – базиран на платформата Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies. Разполага с нова интуитивна информационно-развлекателна система с цветни сензорни екрани с размер до 10 инча. Адаптивната Intelli-Lux LED матрична светлина без отблясъци, която Corsa въведе в сегмента на малките автомобили през 2019 г., е допълнително разработена и сега се състои от 14 LED елемента.

Corsa Electric се предлага с по-мощен двигател и с нова батерия, която позволява пробег до 405 километра (WLTP). Най-голямата новост е, че Corsa скоро ще стане първият Opel с 48-волтова хибридна система. Corsa се предлага с богат избор от задвижващи системи. Базовият вариант на модела е с ефективен бензинов двигател с мощност 55 кВ/75 к.с. Комбинираният разход на гориво според WLTP1 е 5,4-5,3 л/100 км, а CO2 емисии 120 гр/км.