Начало Автомобилни новини Новият Opel Frontera беше представен в Истанбул

Новият Opel Frontera беше представен в Истанбул

127
0
Opel Frontera представена в Истанбул
Opel Frontera беше представен в Истанбул

Главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютл, Марк Адамс, вицепрезидент на дизайнерския екип, и Тобиас А. Губиц, старши вицепрезидент за продукти и ценообразуване, представиха новата Frontera пред международна публика и множество журналисти.

Новият SUV модел на Opel се предлага като напълно електрическа Frontera Electric, както и във версия с хибридно задвижване Frontera Hybrid. Изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл заяви:

„Тази година празнуваме 125 години от старта на автомобилно производство на марката Opel. 125 години, през които се движим постоянно напред, предлагайки на клиентите иновативна, практична и преди всичко достъпна мобилност. Изцяло новият Opel Frontera е доказателство за това: функционален, просторен и електрифициран, нашият нов SUV ще спечели сърцата на нови клиенти.”

На презентацията беше обявено, че новият Opel Frontera няма да бъде само петместен. Той е достатъчно просторен, за да поеме обзавеждане със седем места, което се очаква в бъдеще. Това прави новата Frontera подходящ автомобил за семейства, за пътешествия и дори за служебни цели.

Открояваща се външност и множество практични функции

Моделът е първият в серийно производство, който носи новата емблема на Opel – светкавица (Blitz). Тя е разположена в центъра на Opel Vizor, характерното лице на бранда. Изпъкналите калници и прагове, както и открояващата се задна колона подчертават дръзкия външен вид и спортния характер на автомобила. В интериора водачът и пътниците разполагат с кокпит с нов дизайн на волана и два 10-инчови широки екрана. Frontera предлага серийно множество практични функции, включително иновативна станция за смартфони.

Водачът и пътникът до него могат да се възползват от новите патентовани Intelli-Seats седалки. Те облекчават натиска върху опашната кост и гарантират комфорт дори на дълъг път. Багажникът побира над 450 литра; със сгънати седалки – до 1600 литра. Като опция новата Frontera може да бъде поръчана с релси на покрива и палатка със стълба. Тя е проектирана специално за SUV модела, който може да издържи до 240 кг върху покрива си.

Opel Frontera се предлага два типа задвижване и две нива на оборудване

Frontera се предлага като хибрид с 48-волтова технология и като напълно електрически автомобил. Frontera Hybrid разполага със 74 кВт (100 к.с.) 1,2-литров бензинов турбодвигател, разработен специално за хибридна употреба. Той работи в комбинация с електрически мотор с мощност 21 кВт (28 к.с.) и електрифицирана шестстепенна трансмисия с два съединителя. Разходът на гориво и емисиите на CO2 са значително по-ниски в сравнение с модел с конвенционално задвижване.  Frontera Hybrid ще се предлага и с 1,2-литров турбодвигател със 100 кВт (136 к.с.).

Изцяло електрическата Frontera Electric ще има автономен пробег от над 300 километра (според WLTP). Във  версията Long Range автомобилът ще може да измине до около 400 километра (WLTP), без да спира за зареждане.

Изборът на клиента е улеснен от ясно представени нива на оборудване. Новият модел ще се предлага като Frontera или като Frontera GS. Още базовата версия е богато екипирана. Вариантът GS ще разполага с мултимедийна инфо-развлекателна система с 10-инчов цветен сензорен екран и навигация, както и с камера за обратно виждане. Клиентите на Frontera ще могат допълнително да персонализират своя автомобил с два опционални пакета.