Начало ТОП Новият Opel Frontera – информация и първи изображения

Новият Opel Frontera – информация и първи изображения

2461
0
New Opel Frontera

Opel разкри първите изображения на новия Opel Frontera. Забавният и просторен нов SUV носещ емблематичното лого Blitz ще се предлага като електрически вариант с батерия от самото начало на производството на модела. Клиентите ще могат да избират и варианти с 48-волтова хибридна технология.

Новата Frontera интерпретира изчистената от излишни детайли дизайнерска философия на Opel. Пропорциите съчетават функционален и просторен обем на автомобила с дързък масивен и изразителен външен вид.

Новата емблема на Opel “Blitz” за първи път прави своята премиера на сериен модел и стои гордо в центъра на Opel Vizor на Frontera.

Черният Vizor придава на предната част на Frontera уникална идентичност и интегрира предните фарове (Eco LED с автоматични дълги светлини) с централната емблема Opel Blitz. Vizor е разположен до трапецовиден отвор за охлаждане в долната третина на предницата и подчертава солидната и здрава позиция на автомобила. Страничният изглед на модела разкрива отличителна C-колона, която визуално разделя просторното купе.

Интелигентни решения за свързаност и комфорт

Модерният вид и усещане продължават и в интериора, където интелигентният дизайн се среща с практичността. Широките хоризонтални декори на арматурното табло и вратите визуално разширяват допълнително просторното купе. Моделът е оборудван с типичният за Opel напълно дигитален кокпит Pure Panel с два 10-инчови дисплея и мултимедийна информационно-развлекателна система. Впечатлява и елегантния нов волан. Opel следва философията за максимален комфорт с минимално разсейване, за да се избегне всякаква форма на дигитален стрес.

В моделът се предлага опционална иновативна станция за смартфони. След свързване със станцията чрез специално приложение, смартфонът на потребителя се превръща в панел за управление на информационно-развлекателната система на автомобила, като също така взаимодейства с бутоните на волана.

И за пълен комфорт от пътуването Opel отново предлага иновации в седалките в новата Frontera. Патентованата функция Intelli-Seat на предните седалки – позиция, която облекчава натиска върху опашната кост – осигурява изключителен комфорт дори по време на дълги пътувания по магистралата.

За Opel и най-малките детайли имат значение

Пътниците могат да разчитат на редица интелигентни решения. Например, зареждането на мобилни устройства е по-лесно от всякога с безжично зарядно устройство и два USB порта, налични за водача и неговият спътник. Още два USB порта са разположени за пътниците на втория ред. По-големите устройства, които обикновено не се побират правилно в куп

ето, като например таблети, могат безопасно да се съхраняват в централната конзола благодарение на гъвкава лента, която ги държи на място. Допълнителни открити зони за съхранение в автомобила могат да задържат различни вещи, като разполагат с гумена подложка, предотвратяваща тракане и плъзгане. Пътниците на задните седалки могат да се възползват от интегрираните джобове за смартфон в облегалките на предните.

Просторен, ефективен и интелигентен

Новият Opel Frontera впечатлява със своя товарен капацитет. С вдигнати задни седалки осигурява над 460 литра пространство в багажника. Със сгънати задни седалки капацитетът се увеличава до 1600 литра. Допълнителна възможност се осигурява от разделянето в съотношение 60:40 на задната седалка. Освен това, клиентите, които имат нужда да вземат повече багаж по време на пътуванията си или искат да се възползват напълно от възможността за натоварване върху покрива от над 200 килограма, могат да изберат опционалните функционални релси.

Както всички нови модели на Opel, новата Frontera не само впечатлява със своя дързък и изчистен дизайн, но и с отговорното си представяне и мисъл за бъдещето. Клиентите ще могат да избират между електрически вариант с батерия и високоефективни задвижвания с 48-волтова хибридна технология.