Начало Автомобили Новият Outback на Subaru e по-комфортен и сигурен

Новият Outback на Subaru e по-комфортен и сигурен

4819
0

Представителите на Subaru за нашия регион от Subaru Италия показаха виртуално новото, шесто поколение на модела Outback. Автомобилът ще тръгне в продажба в края на април и през май, като цените му вече са определени и започват от 78 500 лв.

С появата си през 1995 г. първата генерация Outback дефинира един нов тип кола – високо комби с добра проходимост и многовариантност на използване

През годините моделът се промени, получи уникалните дизелови боксер двигатели, стана много по-комфортен. Сега при шестата генерация японците залагат на още по-високо оборудване, модерни системи за сигурност и разбира се – двигател тип боксер плюс симетричното задвижване на четирите колела, гарантиращи нисък център на тежестта. Позиционират Outback между по-офроуд ориентирания Forester и по-градския XV.

Цялата гама за Европа ще използва доказания 2,5-литров, 4-цилиндров боксер, но вече с директно впръскване и мощност 169 к.с. Въртящият момент е 252 Nm. Всички версии ще са с автоматичната CVT Lineartronic трансмисия, която вече е 9-степенна, с 80% нови компоненти, за да бъде по-ефективна и здрава, както се очаква от Subaru.

Моделът е изграден върху нова глобална платформа с конструкция, която е много по-стабилна и сигурна

Дължината е увеличена с 5 см до 4,87 метра. Клиренсът е все така впечатляващ – 213 мм. Автомобилът има преден ъгъл на заход 19,7 градуса и ъгъл на отход 22,6, за да има добри възможности и извън пътя. Важно е, че с удължаването на колата е спечелено място в салона, но и в багажника. Неговият отвор впрочем е с по-големи размери и възможност за поставяне на различни предмети. Новост е и системата за автоматично отваряне на задния капак без ръце. Но то става не с движението на крака под бронята, а с доближаване на ръката до задната емблема.

Автомобилът ще се предлага в три версии – STYLE, 4DVENTURE и PREMIUM, които ще се отличават както по вътрешното обзавеждане, така и външно по джанти, хромирани елементи и т.н. Разбира се, всички са с камери за заден ход, с каквато именно Outback се появи за първи път в този клас. Самите покрития, тапицерии и екстри са различни и за това и цените се различават. Те започват от 78 500 лв. за STYLE, 84 500 лв. за 4DVENTURE и 91 500 лв. за PREMIUM.

В интериора прави впечатление хоризонталното оформяне на елементите и новата инфотейнмънт система с 11,6-инчов екран, който е разположен вертикално

Това е направено, за да бъде по-интуитивна работата с него, както със смартфон. Самият телефон, разбира се, веднага може да се свърже с автомобила.

Интересно е, че единствено от самия екран може да се избере режим на движение на системата X-Mode, без да има бутон, от който да се превключва на Snow/Dirt, Normal и Deep Snow/Mud.

Макар и по-луксозен, с наистина модерни системи за сигурност, моделът продължава да предлага възможности за многофункционално използване. Има различни варианти на рейките на покрива, включително с функции за напречно преместване и интегриране на багажник за велосипеди в задната част. Аксесоарите включват лесно почистващи се покрития за багажника и стелките и т.н.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SubaruItalia (@subaruitalia)