Начало Автомобили Новият панорамен i-COCKPIT® въплъщава метаморфозата на Peugeot

Новият панорамен i-COCKPIT® въплъщава метаморфозата на Peugeot

236
0

Новият панорамен i-COCKPIT® на Peugeot въплъщава метаморфозата на Peugeot. Френският бранд прави ход към пълна електрификация и заменя своя бестселър 3008 с изцяло нов електрически фастбек SUV. Новият панорамен i-COCKPIT® ще дебютира именно с този променен 3008, който ще бъде представен през септември

Амбицията на екипa на Peugeot е да превърне новия панорамен i-Cockpit® на марката в уникално предложение на пазара.

Целта е на водачите и пътниците да се осигурява все по-голямо удоволствие, безопасност и комфорт. Различните поколения на i-Cockpit® се произвеждат в продължение на повече от 10 години. Продадените с тях автомобили са над 10 милиона. Всяко поколение на i-Cockpit® обаче винаги включва актуалните нововъведения: дигитален инструментален клъстер, безжична свързаност, гласови команди, 3D ефекти, i-Toggles с възможност за персонализиране и т.н. Сега Peugeot издига нещата на следващото ниво с изцяло новия i-Cockpit®. Той буквално трансформира изживяването при шофиране.

Най-забележимата характеристика е извит 21-инчов плаващ панорамен екран с висока разделителна способност

Той обединява head-up дисплея и централния сензорен екран – в Peugeot решиха да обединят два от трите основни елемента на i-Cockpit®. Сега те са вградени в извит панорамен екран, съставен от един 21-инчов панел с висока разделителна способност. Той се простира от левия край на арматурното табло до централната конзола. Tози панорамен екран наистина изглежда сякаш се носи над арматурното табло. „Плаващият“ ефект се подчертава от специално LED осветление за настроение под екрана.

Екранът е разположен оптимално ергономично и е леко извит към водача. Същевременно остава идеално достъпен за пътника от дясната страна. Той е с изключителни размери и качество съчетава две ключови функции на Peugeot i-Cockpit®:

  • Отляво на панорамния екран инструменталното табло показва цялата свързана с шофирането информация. Водачът вижда скорост, мощност, помощ при шофиране, енергиен поток и т.н. над компактния волан.
  • Вдясно на панорамния екран в центъра на арматурното табло секцията със сензорен екран е достъпна както за водача, така и за пътника. Може да се използва за управление на системите за отопление/климатик, навигация, медии/свързване и др.

Новият панорамен i-Cockpit® на Peugeot се отличава с нова архитектура

Панорамният екран е монтиран високо на арматурното табло със система за фиксиране, която е невидима от купето. Това оформление подобрява достъпността до сензорния екран и видимостта на информацията, показвана на 21-инчовия панорамен екран.

В централната част на таблото има i-Toggles – адаптивни, чувствителни на допир бутони. Те могат да бъдат програмирани за бърз достъп до 10 от любимите функции на потребителя. Чрез тях могат да се извършват обаждания, да се стартира навигацията, да се настройва радиото, да се регулира температурата.

Централната конзола не е претрупана, а ефирна, за да увеличи наличното пространство за съхранение и безжично зареждане на смартфон. Това е възможно чрез преместването на управлението на автоматичната скоростна кутия на арматурното табло. То вече се намира отдясно на волана, точно до стоп/старт бутона. Създадено е за лесен достъп до управлението на скоростната кутия и спиране или стартиране на двигателя с един интуитивен жест.

Органите за управление, разположени на новия компактен волан, работят с „клик“ за оптимална ергономичност на потребител

Автоматично разпознават пръстите на водача, но се активират само при натискане, за да се избегнат грешни движения. Новият панорамен i-Cockpit® на Peugeot въвежда два нови, тънки и елегантни контрола зад компактния волан.

21-инчовият плаващ панорамен екран не е единственият елемент, който допринася за ефектния вид на новия Peugeot panoramic i-Cockpit®. Силната привлекателност и технологичният характер са подсилени от амбиентното осветление, което се простира по цялата ширина на арматурното табло и панелите на вратите. То се отразява върху елегантна облицовка от естествен алуминий и може да се персонализира в осем различни цвята. Използваните тъкани се комбинират великолепно с алуминия, за да създадат уникална, висококачествена комбинация от материали.