Начало Автомобили Новият Passat ще е първият модел на Volkswagen, предлагащ автономно движение

Новият Passat ще е първият модел на Volkswagen, предлагащ автономно движение

239
0
Volkswagen Passat
Новият Volkswagen Passat

По-комфортен, по-дигитален и с още по-разширена интеграция: авангардното осмо поколение на Passat отбелязва своя дебют в Женева. Според Ралф Брандщетер, изпълнителен директор на марката Volkswagen „през тази пролет поточната линия ще напусне 30-милионният Passat. Това го прави най-успешният модел от среден клас в света. Техническите промени ще утвърдят позициите му на един от най-добрите автомобили за бизнес.”

За първи път в новия Passat ще бъде предлаган Travel Assist. „Passat винаги е бил отражение на техническия прогрес. И това поколение не прави изключение. Със световната премиера на новия Travel Assist, нашият бестселър ще стане първият автомобил на Volkswagen осигуряващ частично автономно шофиране в рамките на целия скоростен диапазон – това е истински крайъгълен камък по пътя към автономното движение“, отбелязва господин Брандщетер.

Travel Assist се задейства с натискане на бутон върху мултифункционалния волан. Заради правни и свързани с безопасността причини водачът трябва постоянно да следи системата. За да гарантира това Travel Assist (който се активира при скорост от нула до 210 км/ч) проверява дали водачът е поставил ръцете си на волана.

Това е по-удобно в новия Passat от когато и да било преди и се дължи на първия капацитивен волан на Volkswagen.

Той установява докосването от водача, осигурявайки интерактивен интерфейс към системи като Travel Assist. Всичко от което се нуждае е просто докосване до волана. Капацитивната повърхност след това установява дали водачът все още контролира автомобила (преди това, водачът трябваше да движи леко волана).

Предупредителни сигнали (визуален, акустичен и движение на спирания педал) ще информират водача, ако той отдели ръцете си от волана за повече от десет секунди. Ако водачът не реагира, системата за аварийно спиране ще започне да намалява скоростта на Passat, до пълно спиране.

За новия Passat се предлага пълната гама от системи за асистенция. Системата за завиване при аварийна ситуация. Тя подобрява безопасността при опасни маневри чрез интервенция с помощта на спирачната система, също прави своя дебют в Passat. Последното поколение адаптивен темпомат, ACC, е базиран на контрол на скоростта с предугаждаща функция.

Използван преди само за контрол на разстоянието, ACC сега реагира на ограничения на скоростта, особености на местността, кръгови движения и кръстовища като адаптира скоростта на автомобила. Ако Passat е оборудван с DSG трансмисия, ACC се превръща и в асистент за движение в задръстване с автоматично потегляне и спиране.