Начало Автомобили Новият Peugeot 308 спечели 5 звезди в тестовете на Euro NCAP

Новият Peugeot 308 спечели 5 звезди в тестовете на Euro NCAP

47
0
Peugeot 308

Peugeot 308 бе отличен с максималните пет звезди в тестовете на Euro NCAP. Моделът бе представен за пръв път на автомобилния салон във Франкфурт и лансиран в началото на ноември в България.

С индивидуални оценки от 5 звезди във всичките 4 категории (защита на възрастни, защита на деца, защита на пешеходци и асистент за безопасност), новият Peugeot 308 затвърждава високите си нива на безопасност, особено по отношение на стандартното оборудване: круиз контрол-ограничител на скоростта, ESP, ASR+ тракшън контрол, шест въздушни възглавници (две предни, две странични, две завеси), триточкови Isofix монтажни точки, електрическа ръчна спирачка и Hill Assist от ниво на оборудване 2.

Моделът се възползва също от други иновативни системи за подпомагане на водача: активен регулатор на скоростта, предупреждение за опасност от сблъсък, автоматично аварийно спиране, безконтактно отключване и стартиране на двигателя, сензори за наблюдение на мъртвата зона, камера за движение на заден ход

Благодарение на своя малък волан, табло на нивото на очите, голям 9,7-инчов сензорен екран и висока конзола, Peugeot i-Cockpit в новия 308 също допринася за усещането за безопасност на борда.

Лансирането на новия Peugeot 308  родължава на основните европейски пазари като след два месеца в продажба той вече записа над 24 000 поръчки.