Начало Автомобили Новият пикап на Mahindra дебютира на Truck Expo 2019

Новият пикап на Mahindra дебютира на Truck Expo 2019

482
0
Mahindra GOA Plus
Mahindra GOA Plus

Новото издание на легендарния Mahindra GOA пристигна в България специално за тазгодишното издание на Truck Expo 2019. Пикапът идва у нас броени дни преди европейската си премиера, която ще се състои на 25 юни.

Goa Plus напълно отговаря на нуждите на бизнеса във всичките му аспекти. Нещо повече – той ще бъде верен ваш приятел и в забавленията. Предлага се в четири възможни вариации – варианти със задно предаване или четири задвижващи колела, съответно и с единична или двойна кабина.

Дължината на товарния леген достига до 2294 мм. А 2,2-литровият му турбодизелов силов агрегат с с макс. мощност 140 к.с. се отличава с изключителна икономичност.

Екземплярът, който ще участва в изложението, е демонстрационен модел за изложения. Очакваме и напълно завършения му сериен вариант след европейската премиера на модела, като цените ще бъдат обявени  на по-късен етап. Посетителите на Truck Expo ще могат да го видят на щанда на Астреко Моторс, официален представител на Mahindra за българския пазар.

Mahindra GOA Plus

Марката е най-големият автомобилен производител от Индия с над 70-годишна история зад гърба си. Тя стъпи на българския пазар в края на 2018 г. чрез дистрибутора Астреко Моторс ЕООД и чрез дилърската мрежа на Бултрако Моторс АД.

Реалната стопанска дейност на Mahindra стартира през 1949 г. чрез сглобяването на автомобили Jeep. Днес марката e най-големият производител на трактори в света, а автомобилната гама на марката включва общо 13 модела, сред които и електромобили, като на българския пазар се предлагат компактния кросоувър KUV 100 и 7-местния високо проходим XUV500.

От 2015 г. към портфолиото на Mahindra се присъедини и италианската дизайнерска фирма Pininfarina. Това е нов белег на международната експанзия на компанията, тъй като преди това компанията закупи и южнокорейския производител SsangYong.

С инвестициите на Mahindra, Automobili Pininfarina ще проектират, конструират и произвеждат високотехнологични продукти, с екстремни характеристики, луксозни електрически автомобили за най-претенциозните световни клиенти.

Mahindra е познато име и в света на Формула Е, където се състезават електрически болиди. Нещо повече – марката е сред основоположниците на тази нова дисциплина. И се включва в екологичната надпревара още от първото й издание през 2014 г.

Mahindra GOA Plus