Начало Автомобили Новият Qashqai стана Автомобил на годината 2014 на What Car?

Новият Qashqai стана Автомобил на годината 2014 на What Car?

96
0
Nissan Qashqai

Изцяло новият Qashqai бе отличен с едно от най-високите отличия в автомобилната индустрия – Автомобил на 2014 година на британското издание What Car?.

Подобно на многократно отличавания си предшественик, изцяло новият Qashqai бе проектиран, конструиран и ще се произвежда във Великобритания. Той се справи със силна конкуренция, за да спечели категорията „Малък SUV“ (£16 000 – £22 000), както и крайното отличие „Автомобила на 2014 година“ на What Car?.

Журито на What Car? избра Qashqai 1.5 dCi Acenta 2WD като свой любим модел в новата гама, оценявайки неговата изисканост, пъргаво поведение на пътя и ниски експлоатационни разходи. Журито изтъкна и комфорта на новия Qashqai, качествената изработка и простор в купето, както и екологичната двигателна гама с емисии на СО2 под 100 г/км.

Новият Qashqai внася превъзходство и блясък в класа на автомобили, които вече изпъкваха с множество предимства, привличащи клиентите. Интериорът му е достойно отражение на екстериора, което го превръща в прекрасен семеен автомобил – добави главният редактор на изданието Час Палет.

Новият Qashqai влиза в продажба в края на януари с начална цена от 17 595 лири в Англия. Надграждайки над силните страни на новаторския оригинал, новият модел предлага най-добрия комплект технологии в сектора, които внасят максимално удобство, комфорт и удоволствие от шофирането в сегмента на кросоувърите.

Като допълнителен повод за празнуване е „Наградата на читателя“ на What Car?, която спечели Nissan X-Trail. Читателите на www.whatcar.com определиха X-Trail за „най-очакван автомобил на 2014“, изпреварвайки модели като Jaguar F-Type Coupe и Porsche Macan. Новият X-Trail влиза в продажба през юли 2014.

Този успех идва на фона на поредния крайъгълен камък в историята на завода на Nissan в Съндерланд, в който бяха произведени над 2 млн. автомобила за две години.

Годишният производствен обем през 2013 от 501 756 идва след произведените рекордни 510 572 автомобила през 2012, което означава, че от 1986 в Съндерланд са произведени точно 7 463 187 автомобила с марката Nissan.

Повече от 286 000 от автомобилите, произведени в Съндерланд през 2013, са били Qashqai, в неговата осма година на производсво, но въпреки това все още най-продаваният кросоувър в Европа. Общият брой произведени модели Qashqai във Великобритания наброява 1 752 232.