Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият режим на Хорнер

Новият режим на Хорнер

5320
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Състезателният уикенд за Гран при на Австралия бе първият от началото на сезона, през който ситуацията в Ред Бул извън пистата изглеждаше на практика нормална. Почти няма човек, който да вярва, че борбата за власт в компанията и отбора ѝ във Формула 1 е приключила. За момента обаче явно е в сила договореното след надпреварата в Саудитска Арабия примирие. И при липсата на нови слухове кой лагер как се опитва да надделее над съперниците си британските таблоиди обърнаха внимание на личния живот на Кристиан Хорнер.

Съпругата на шефа на Ред Бул Рейсинг Гери Халилуел наредила на Хорнер да се въздържа от какъвто и да е контакт с жената, която го обвини в непристойно поведение. Тя в момента е отстранена от работа и получава възнаграждението си, но не е уволнена. Гери предпочитала жената да бъде изхвърлена от екипа. В Милтън Кийнс обаче в момента явно не могат да си позволят това, в противен случай вероятно вече щяха да са го сторили.

С това изискванията на Гери Халиуел не приключват. Тя имала пълен достъп до всички съобщения на съпруга си. Хорнер се чувствал наранен, защото приемал условията като проява на липса на доверие. Гери обаче твърдяла, че още го обича и всичко е в името на това да запази връзката и брака им. Затова и Хорнер се съгласил да изпълни всички изисквания

Ключов момент в целия скандал около Ред Бул бяха обвиненията срещу шефа на тима от Формула 1 в непристойно поведение. Проведеното от компанията разследване ги свали от него. Веднага след това се появиха файлове с предполагаеми разговори на Хорнер с жената, която ги отправи.

Последваха два уикенда кризисен пиар, през които съпругата на 50-годишния английски мениджър Гери Халиуел го подкрепяше очебийно. Присъствието ѝ в Бахрейн бе натрапчиво подчертано. В Джеда не бе толкова на преден план. Певицата обаче не може да присъства постоянно на състезанията и това според британските таблоиди е довело до исканията от нейна страна. Особено за далечни дестинации като Австралия, където през миналия уикенд се проведе третият кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2024.