Начало Автомобили Новият Toyota Auris ще дебютира в Париж

Новият Toyota Auris ще дебютира в Париж

252
0
Auris,paris,Toyota

Месец преди официалната му премиера на автосалона в Париж, японската компания Toyota пусна първата официална информация и фотографии на новото поколение на хечбека си Auris.

Външността на автомобила се отличава с по-изразителна предна броня, тясна радиаторна решетка и по-малки по размер фарове отпред. Линията на покрива слиза плавно към задната част, а като опция ще може да се оборудва с панорамен стъклен покрив.

Моделът е по-дълъг и нисък спрямо предшественика си – дължината му е 4275 мм(+30 мм.), а височината 1460 (-55 мм.). Широчината и междуосието (2600 мм.) са останали непроменени. Пространството за краката на пътниците отзад е увеличено с 20 мм, а дължината на багажника е по-голяма с 90 мм. Обемът на товарното пространство у нараснал с 6 литра до 360 (127 л. за хибридната версия).

Използването на нови високоякостни стомани за каросерията е довело до подобряване на твърдостта на усукване на каросерията с 10% и намаляване на теглото с  до 40 кг (в зависимост от модификацията).

По-подробна информация за задвижващите агрегати засега не се дава, но е ясно, че гамата двигатели остава същата – 1,3- и 1,6-литрови бензинови агрегати и 1,4-литров турбодизел. Те, както и хибридното задвижване обаче ще бъдат сериозно модернизирани, а на по-късен етап се очаква и появата на дизелов агрегат на BMW, с която японците неотдавна сключиха споразумение за съвместна дейност.