Начало Автомобили Ново компактно купе представиха Фолксваген в Детройт

Ново компактно купе представиха Фолксваген в Детройт

79
0

На щанда на Фолксваген на детройтския автосалон също имаше интересна премиера вчера. Там се появи ново концептуално компактно купе.

Прототипът NCC има хибридно задвижване и е много вероятно да представлява първоначалната версия на Голф Купе, както и беше представен в европейските медии.

Под капака му има 1,4-литров TSI мотор с турбокомпресор, който разполага с мощност от 150 к.с. и въртящ момент от 220 Нютонметра. Той е подпомаган от електромотор с мощност от 20 Киловата (27 к.с.) и е съчетан със 7-степенна DSG секвенционална трансмисия с два съединителя. Макар и не особено мощен, електродвигателят е способен да задвижва и сам колата в градски условия.

Фолксваген NCC може да развие 100 км/ч от място за 8,6 секунди и да развие максимална скорост от 227 км/ч, като същевременно изразходва средно по 4,2 литра на сто километра пробег.

Колата пасва перфектно на моделната гама на VW, а слуховете по негов адрес дори сочат, че тя е одобрена за серийно производство от борда на директорите на компанията.