Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ноовстите ни за Силвърстоун може да ни доближат до Уилямс, смята Рикиардо

Ноовстите ни за Силвърстоун може да ни доближат до Уилямс, смята Рикиардо

92
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо се надява, че новият пакет с ъпдейти по болида на „Биковете” на Силвърстоун ще доближи екипът му до този на Уилямс като скорост. В Австрия колите на „Биковете” бяха доста назад в подреждането, като Рикиардо остана едва 10-и, а Дани Квят дори не взе точки (12-и). По този начин екипът на Дитрих Матешиц изостана значително от Уилямс на 4-ото място при конструкторите, като екипът от Гроув има 129 т. срещу едва 55 за „Биковете”.

„Надявам се за по-добър уикенд, заяви Даниел. – Мисля, че пистата по естествен начин със своите характеристики подхожда на колата ни. Ще имаме някои ъпдейти, нови аеродинамични елементи. Затова се надявам да бъдем зад Уилямс, но близко до тях. Не мисля за Мерцедес и Ферари.”

Рикиардо се класира 8-и (предпоследен) във втория ден от тестовете в Австрия, като завъртя повече от 100 обиколки. Той имаше проблеми с педала на спирачката, което причини прегряване на спирачките и пожар. Австралиецът обясни, че знае причината за случилото се, но не го коментира.