Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новостите за MP4-28 може би не са такава крачка напред, каквато очаквахме,...

Новостите за MP4-28 може би не са такава крачка напред, каквато очаквахме, заяви Бътън

35
0
Дженсън Бътън

На шеста позиция и в двете свободни тренировки преди Гран при на Китай се класира Дженсън Бътън. Съотборникът му Серхио Перес бе 16-ти в първата и 11-ти във втората сесия на пистата до Шанхай.

Екипът на Макларън изпробва нови компоненти днес, като световният шампион за 2009 г. заяви, че все още не може да се каже категорично дали последните новости са подобрили поведението на МР4-28.

Може би новите неща не са толкова голяма крачка напред, каквато очаквахме – проблемите с автомобила все още са налице. Усещането все пак е малко по-добро – продължи англичанинът. – Работихме много упорито през изминалите седмици, за да имаме нови елементи тук и това е страхотно. Днес основната цел бе да натрупаме колкото може повече дистанция с тях, сега трябва да седнем и да прегледаме данните. Има много неща за анализ. Според ще използваме по-твърдите гуми доста в надпреварата. Меките напълно променят автомобила в един тур – има много повече сцепление, но след това започваш да губиш време с всяка следваща обиколка. Спуках предна лява гума точно, след като бях решил да се прибирам. Не мисля, че ще се борим в челото този уикенд, но определено ще водим битка с някого – допълни Дженсън.

Перес призна, че за него целият ден е бил труден. Той излита два пъти в тренировките.

– Сутринта бях със студени, износени гуми, блокирах колелата и само докоснах бариерата. Във втората сесия не разбрахме какво точно стана, тъй като точно в този момент не натисках кой знае колко. Убеден съм обаче, че утре можем да имаме напредък. На практика ще започна от нула, тъй като ще съм с напълно нови настройки. Това няма да направи живота ми по-лесен, но мисля, че имаме някои полезни данни от днес – добави мексиканецът.

Шефът на тима Мартин Уитмарш също каза, че не могат да се правят заключения от днешния ден, но има много информация за анализ и работа. Той остана уверен, че екипът му ще направи прогрес в събота.