Начало Автомобили Новото BMW X5 – трето поколение иновации и радост от шофирането

Новото BMW X5 – трето поколение иновации и радост от шофирането

146
0
BMW X5

BMW X5 е основател на сегмента Sports Activity Vehicle и с над 1,3 млн. продажби от въвеждането си на пазара и най-продаваният автомобил от своя клас. От 1999 г. до днес BMW X5 е всестранен талант, отговарящ на най-високите и разнообразни изисквания и определя стандартите в сегмента. През 2013 г. моделът започва нова глава в своята история на успеха. Третото поколение BMW X5 е еволюция на успешната концепция съчетаваща респектиращ дизайн, пространствен комфорт и луксозен интериор, с гъвкавост, характерна радост от шофирането и ефективност, както и иновативните елементи от оборудването. За първи път моделът се предлага и със задно задвижване.

За индивидуалното конфигуриране на екстериора и интериора и като алтернатива на базовото оборудване освен М спортния пакет се предлагат и двата дизайнерски пакета Pure Experience и Pure Excellence. Преживяването при шофиране на новото BMW X5 се доминира от ексклузивната атмосфера в луксозно оборудвания интериор, висококачествените материали и иновативните комфортни функции.

Серийната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive (изключение: BMW X5 sDrive 25 d ) може да бъде допълнена с Dynamic Performance Control в рамките на опционалните пакети за адаптивното окачване Dynamic и Professional . Освен това пакетите за адаптивно окачването включват и активното стабилизиране на каросерията срещу разлюляване Dynamic Drive и осигуряват целенасочено повишение на спортната управляемост. Предлага се и пакет на окачването Comfort Adaptive Suspension , който осигурява допълнителен комфорт благодарение на въздушното окачване отзад и динамичния контрол на амортисьорите. Предлаганото като част от М спортния пакет адаптивно М окачване включва и динамичен контрол на амортисьорите, както и специфични, спортни настройки на окачването. При пакетът Professional Adaptive Suspension са комбинирани пакетите Comfort и Dynamic. С тези опции се постига осезаемо повишение на комфорта, както и типичния за BMW спортен дух.

При въвеждането си на пазара BMW X5 предлага избор от следните двигатели : V8 бензинов мотор с 330 кВт/ 450 к.с. за BMW X5 xDrive 50 i и редови шестцилиндров дизелов двигател със 190 кВт/ 258 к.с. при BMW X5 xDrive 30 d . Освен това ще бъде представен и M Performance автомобилът BMW X5 M 50 d . Всички модели серийно отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии EU 6.

Благодарение на BMW EfficientDynamics всички варианти на Sports Activity Vehicle съчетават повишена динамика с понижен разход на гориво и емисии на СО2. Постигнатото в сравнение с предишния модел повишение на ефективността е резултат и на интелигентната олекотена конструкция и оптимизираната аеродинамика, която позволява новото BMW X 5 xDrive 30 d например да има недостижимо ниският в този клас коефициент на аеродинамично съпротивление (Cw) от 0,31.

По-богата от всякога е и гамата на BMW ConnectedDrive с иновативни и отчасти уникални сред конкурентите асистиращи системи. Не по-малко убедителна е и високата функционалност на Sports Activity Vehicle със серийно сгъваема в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка, вместимост на багажника от 650 до 1870 литра и опционален трети ред седалки с две допълнителни места.