Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари излезе на пистата

Новото Ферари излезе на пистата

42
0

Новият автомобил на Ферари F60, който бе представен сутринта, направи и първите си обиколки на пистата в Муджело. Колата бе карана от Фелипе Маса и бразилецът не скри гордостта си от това, че има възможност да седне пръв в един от болидите Ферари.
Маса излезе на пистата за първи път в 10 ч. и 35 минути и след една бърза обиколка се прибра в бокса, за да се появи отново на трасето 20 минути по-късно. Създателите на автомобила, който е 55-ия болид в историята на фирмата заявиха, че не се притесняват от факта, че на практика за първи път изпробваха нови крила и система за генериране на енергия KERS.
Според главният конструктор Алдо Коста има достатъчно време за корекции и подготовка за новия сезон и фактът, че съперниците пробваха нови крила на старите коли, едва ли ще окаже решаващо значение.
Що се отнася до КERS, шефът на тима Стефано Доменикали заяви, че не е изключено в Австралия колата да започне сезона и без него, ако не е достатъчно надежден и ефективен.
Днешният ден на практика е първият, в който Ферари тества KERS, докато повечето съперници вече направиха това в тестове.
На представянето стана ясно, че заради системата и новите гладки гуми е променена напълно скоростната, кутия, окачването и спирачките на Брембо.