Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари ще се казва F150

Новото Ферари ще се казва F150

46
0
лого,Ферари

F150 ще е наименованието на болида на Ферари за сезон 2011 г., съобщиха от отбора. Автомобилът ще бъде представен официално в петък (28 януари) в базата на отбора в Маранело преди екипът да се отправи към Валенсия (Испания) за първите предсезонни тестове във Формула 1.

В Скудерията влагат особено старание в избиране наименованията на болидите си. Тази година не прави изключение – отборът иска да отбележи чрез избраното обозначение 150-ата годишнина от обединението на Италия. Флагът на страната винаги е присъствал върху автомобилите от Маранело, но това ще му придаде още по-специално значение, допълват от тима, в който се гордеят с националността си.

Ферари е изражение на италианските достойнства, талант и креативност. Всички хора в Маранело, влагащи толкова много усилия и страст в работата си, споделят гордостта и отговорността от това да представляват страната си по света. Точно в този дух избрахме да посветим тазгодишния си болид на събитие, толкова важно за цяла Италия – заяви президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло.

Президентът на Италия Джорджо Наполитано научи по-рано новината и изрази благодарността си към тима за инициативата.