Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото име на Алфа Таури изтече в интернет?

Новото име на Алфа Таури изтече в интернет?

2046
0
Алфа Таури
снимка: Майкъл Потс

Сезон 2024 в F1 започва след малко повече от месец. Въпреки това все още не знае какво е новото име на Алфа Таури. Наскоро изтече информация в интернет, според която наименованието на екипа ще бъде „Рейсинг Булс“. В крайна сметка обаче се оказа, че базираният във Фаенца екип се е отказал от тази идея.

Още в средата на миналата година бе обявено, че вторият отбор на Ред Бул ще се състезава с ново име през 2024 г. Това е част от промените, предприети от австрийската компания за енергийни напитки

Базираният във Фаенца екип носеше името Алфа Таури в периода 2020-2023 г. Целта на това нещо беше промотиране на модния бранд на Ред Бул и увеличаване на неговите продажби.

През лятото се появи информация, че Hugo Boss може да стане титулярен спонсор на Алфа Таури. Според слуховете, екипът вероятно е щял да носи името „Boss GP“ или „Boss Orange“. После обаче стана ясно, че Ред Бул няма да сключва сделка с германската модна къща. По-късно пък се появиха слухове, че отборът може да бъде спонсориран от Адидас, което обаче отново се оказа невярно.

В края на миналата година ФИА публикува стартовия списък за сезон 2024 в F1. В него екипът носеше името „Скудерия Алфа Таури РБ“. Това означаваше, че новото наименование ще стане ясно преди началото на предсезонните тестове.

Понастоящем всичко очакват да видя каква ще бъде следващата идентичност на Алфа Таури. Основните предложенията са, че тимът наистина ще се казва Рейсинг Булс. Най-вероятно ще бъдат включени и имената на някои нови спонсори на екипа от Фаенца.

Вчера четвъртък беше отбелязано, че страницата, която преди това се казваше „Скудерия Алфа Таури „е преименувана на „VisaCashAppRB“. Това се е случило за период от няколко часа. В крайна сметка търсенето на „AlphaTauriF1“ в Инстаграм пренасочва към празна страница.

Това е едно обсъжданите като възможни имена на Алфа Таури. През през октомври 2023 г. бше създаден акаунт в социалната мрежа X (бивш Туитър) под псевдонима „VisaCashAppRBF1“. Този акаунт обаче е заключен и няма както туитове, така и последователи. Най-вероятно тази страница е фалшива.

Присъствието на Visa и Cash App подчертава постоянния интерес на американските спонсори към F1. Компанията за кредитни карти досега не е имала сериозно присъствие във Формула 1. През 2012 г. обаче VIsa участва в споразумение с Катерам в рамките на програма за гостоприемство и маркетинг.

Visa има история на спортно спонсорство, включително на Олимпийските и Параолимпийските игри, Световната купа за жени и НФЛ. CashApp пък която е услуга за мобилни разплащания, която не е чужда на F1. През 2021 г. CashApp започна партньорство с Ред Бул Рейсинг.