Начало Автомобили Новото Куатропорте на Мазерати

Новото Куатропорте на Мазерати

552
0
Куатропорте,Мазерати,Мазерати Куатропорте

По-голямо, по-леко, по-луксозно и по-практично едновременно е новото Мазерати Куатропорте според официалната информация на компанията, която бе разпространена преди часове.

Шестото поколение на модела е изградено с най-новите технологии и в същото време е наследник на славни традиции и огромен опит.

Със своя двигател V8 twin turbo Куатропорте е най-бързото Мазерати с 4 врати създавано някога. Мощността на този двигател е 530 к.с., като в същото време това е най-ефективната супермощна кола на компанията.

Двигателят с директно впръскване на горивото в камерата е 3,8 литра и се сглобява от Ферари в Маранело.

С него новият автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 сек. Максималната скорост на колата е 307 км/ч, което е с 20 повече отколкото скоростта на Куатропорте Sport GT S.

Вторият двигател за модела е също с директно впръскване на горивото в камерата. Той е 3-литров V6 twin turbo и с него колата достига 285 км/ч.

Мощността му е 410 к.с., а максималният въртящ момент – 550 Nm.

Моделът ще се предлага с 8-степенна автоматична трансмисия както със задвижване на задните колела, така и със задвижване на четирите с по-мощния двигател.

Консумацията на гориво и за двата агрегата спрямо техните предишни аналози е намалена с 20%.

Разпределението на теглото е по-равно 50:50 между двете оси, а окачването е с двойни носачи и петзвенна схама на задния мост.

В салона, който е обзаведен с най-качествените възможни материали и има нова технология на сглобките, има повече място за четирима или петима пасажери, а управлението на модерната мултимедия става от Maserati Touch Control панел и бутони за управление на системата. Паркирането и маневрирането са улеснени с камери. Моделът е оборудван с уредба с 15-говорителя Bowers & Wilkins, а също така и с WLAN WiFi, съвместима с всички смартфони.