Начало Автомобили Новото MINI Кабриолет през януари

Новото MINI Кабриолет през януари

85
0

През януари 2009 г. BMW Group ще пусне на пазара нов модел MINI Кабриолет, продължение на изключително успешния четириместен автомобил от Оксфорд, чийто продажби в световен мащаб надхвърлиха цифрата 164 000. Новото MINI Кабриолет е символ на вълнуващото преживяване от шофирането на открито и въплъщение на неповторимия стил на марката. То достига до нови, още по-високи стандарти, а уникалните му характеристики като дизайн, качество на материалите, маневреност, поведение на пътя, ефективност и практичност, са разработени до съвършенство.

MINI Кабриолет излиза на пазара с ново поколение четирицилиндрови бензинови двигатели с турбокомпресор тип Twin-Scroll и пълно регулиране на хода на всмукателните клапани. Предлагат се два агрегата: с обем 1,598 cc и макс. мощност 88 kW/120 к.с. при MINI Cooper Кабриолет и 128 kW/175 к.с. при MINI Cooper S Кабриолет. Те разполагат с богата гама функции, част от концепцията MINIMALISM за намаляване както на разхода на гориво, така и на нивата на вредните емисии като: Автоматична функция Старт/Стоп, Регенерация на спирачната енергия, Индикатор за смяна на предавките и др..
Новото MINI Кабриолет е с предно задвижване, емблематичното за марката go-kart усещане и усъвършенствано окачване, създадено специално за MINI Кабриолет. Стандартното оборудване, включва редица функции за улеснение на водача, като: Електромеханичен сервоусилвател на волана (EPS); Антиблокираща спирачна система (ABS), Електронна система за разпределение на спирачното усилие (EBD), Контрол на спирачките в завой (CBC) със Спирачен асистент, плюс Динамичен контрол на стабилността (DSC), в т.ч. Асистент при потегляне. Като опция се предлагат Динамичен контрол на сцеплението (DTC), включващ електронен блокаж на диференциала.
Оптимизирана е защитата срещу сблъсък на местата за пътници. MINI Кабриолет е с нов подов панел и предни колони, както и странични прагове, специално усилени за моделите кабриолет; още по-устойчива каросерия, в сравнение с предишния модел, а теглото е намалено с 10 кг.
Системите за безопасност включват: триточкови инерционни колани на всички седалки; предни колани с обтегачи и ограничител на усилието; предни въздушни възглавници, въздушни възглавници глава/гръден кош, интегрирани в облегалките на седалките, сензори направляващи системата против преобръщане. Въздушните възглавници и ограничителите на усилието са допълнително усъвършенствани. MINI Кабриолет е оборудван също с гуми Runflat, както и Индикатор за дефекти в гумите.
Новата стабилизираща щанга зад задните седалки, с електромеханично управление, се активира от електронните системи за сигурност на автомобила в случай на опасност от преобръщане. Иновативният, абсолютно уникален принцип на конструкцията на едно компонентната стабилизираща щанга осигурява пълна видимост към задната част и улеснява с видимостта отстрани. Още един плюс е опцията за интегриране на изключително просторно отделение за съхранение на предмети с голяма дължина, между багажника и задните седалки.
Дизайн
Типичните за марката дизайнерски решения и пропорциите на новия модел недвусмислено подсказват, че новото MINI Кабриолет е чистокръвен представител на семейство на MINI. Промените в дизайна са еволюционни. Новото MINI Кабриолет е с две врати и мек покрив, включващ отделна функция – плъзгащ се люк. Новите акценти в дизайна на екстериора и елегантната външност насочват вниманието към издължения силует и придават още по-характерно излъчване както на предницата, така и на задната част. Повърхностите са изящни и прекрасно оформени. Типичните за роудстър качества са постигнати с помощта на ниската линия на покрива и дискретно разположената стабилизираща щанга. Четирите панти на капака на багажното отделение придават на задната част завършен и строен вид, подчертавайки допълнително и широката стойка на автомобила.
Новото MINI Кабриолет се предлага с мек покрив с електрохидравлично управление, в т.ч. плъзгащ се люк, като стандартно оборудване и възможност за отваряне/затваряне в движение, при скорост до 30 км/ч. Като опция се предлага функцията Винаги отворено (Always-Open Timer) отчитаща времето на шофиране с отворен покрив.
Възможностите за индивидуализация на новото MINI Кабриолет, чрез избор на цветови решения за каросерията, покрива, джантите, тапицериите и вътрешните декоративни елементи, са още по-богати. В зависимост от избраната модификация се предлагат и специфични опции и функции.
Благодарение на гъвкавата концепция за съхранение на багаж, моделът е и изключително практичен. Системата Easy-load осигурява по-удобен достъп до багажното отделение. Тя включва делими и сгъваеми облегалки на задните седалки, с възможност за застопоряване, с две позиции за кората на багажника. Обемът на багажника е увеличен до 125 л (+5) при отворен покрив, 170 л (+5) при затворен покрив и 660 л (+55) при сгънати облегалки на задните седалки.