Начало Автомобили Новото MINI Paceman – уникална комбинация между радост от шофирането и функционалност

Новото MINI Paceman – уникална комбинация между радост от шофирането и функционалност

61
0
MINI Paceman

Първото Sports Activity Coupe в премиум компактния сегмент – новото MINI Paceman (среден разход на гориво: 7,1 – 4,2 л/100 км, СО2 емисии: 165 – 111 г/км) – подчертава изключителната си позиция на спортно-елегантен индивидуалист чрез детайлно обновяване на дизайна, повишена динамика, още по-оптимизирана ефективност, иновативно оборудване и по-изискана премиум атмосфера в интериора.

Автомобилът е въплъщението на иновативна автомобилна концепция на компактен модел с три врати с типични за купе линии. Той предоставя уникална комбинация между радост от шофирането и функционалност, както и опционално двойно задвижване за още по-висока атрактивност. При новото MINI Cooper S Paceman е повишена мощността, което затвържава лидерската му позиция по отношение на радостта от шофирането в сегмента.

Дизайнът на каросерията е екстравагантен и изразителен, с хоризонтална насоченост на линиите, динамични пропорции и мощно моделирани повърхности в типичния за MINI език на формите. Той е ясен сигнал за радостта от шофирането и подчертава характерното Go-kart-усещане и увеличена гъвкавост благодарение на двойното задвижване ALL4. Силуетът е издължен като резултат на плавната линия на покрива и стесняващата се назад графика на страничните прозорци, които вече допълнително се подчертават от новата опция – екстериор Piano Black. Има нови серийни и опционални алуминиеви джанти с понижено тегло и оптимизирани аеродинамични качества. Други опции са гуми с понижено съпротивление при търкаляне и нови лакови покрития на каросерията Jungle Green – зелен металик и Midnight Grey – сив металик.

Поставен е още по-силен акцент върху спортния дух и премиум характеристиките в интериора на новото MINI Paceman. Сред забележителните характеристики са тъмни циферблати на километража и оборотомера в стила на MINI John Cooper Works Paceman; подобен на ложа интериор с четири отделни седалки и оптимизиран акустичен комфорт; оформени по нов начин хромирани елементи за регулаторите на дюзите на вентилацията; серийна централна релса MINI Center Rail. Седалките за водача и пътника до него са спортни. Отделно задните са със сгъващи се облегалки, посредством което вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 330 до 1080 литра.

Новото MINI Paceman с още по-висока радост от шофирането и оптимизирана ефективност е с избор между два бензинови и два дизелови двигателя. Освен това върховият спортист MINI John Cooper Works Paceman е с четирицилиндров турбомотор с мощност 160 кВт/218 к.с. Всички варианти на модела отговарят на нормата за вредни емисии EU6 и са оборудвани с разширената технология MINIMALISM, включително оптимизирани аеродинамични качества за понижение на разхода на гориво и вредните емисии. Повишението на мощността при MINI Cooper S Paceman е с 5 кВт до 140 кВт/190 к.с.

Автомобилът разполага и с най-модерни технологии за свързаност в сегмента за уникален In-Car-Infotainment. MINI Connected осигурява всеобхватна интеграция на смартфон в автомобила и уникално разнообразие от функции с постоянни възможности за разширения чрез Apps. Постига се по-висока радост от шофирането благодарение на типичните за MINI функции като Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement и MINIMALISM Analyser. Достъпът до интернет позволява ползването на социалните мрежи като Facebook, Twitter, foursquare и Glympse, получаването на RSS Newsfeeds, както и развлекателните предложения на AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody и TuneIn.