Начало Автомобили Новото Пежо 107 – сладък градски автомобил!

Новото Пежо 107 – сладък градски автомобил!

553
0
Peugeot 107

Peugeot 107 се променя и непрекъснато обновява гамата си, предлагайки специални серии и ново оборудване, за да отговори на новите очаквания на клиентите. Пазарът му е разширен с 16 нови дестинации, с което страните, в които моделът се продава стават 48.

Както повечето автомобили от този клас, 107 е втора, дори трета кола в семейството. Той се отличава от конкурентите си с изключително женска клиентела, но е все по-предпочитан и от несемейни потребители.

107 привлича най-вече с маневреността си, с удобното управление и икономичността, които са на по-високо от средното ниво в сегмента.

След повече от 665 000 автомобила, произведени към края на 2011 година, 107 започва да пише нова страница от историята си.

Целта му е да доразвие предимствата си в един все по-конкурентен сегмент.

Нов, по-оригинален и елегантен стил

Днес, Peugeot 107 се представя с изцяло обновена предна част и запазени размери, прилагайки новия стил на Марката. Дизайнът му е едновременно оригинален и изискан, отговаря напълно на механиката и позволява да се запази компактността на модела. Предният капак е по-заоблен, а гънките, в които лежи новият лъв, както и регистрационният номер поставен в центъра на бронята, напомнят за родството на 107 с 208.

Запазвайки формата и местоположението си, светлините са станали по-елегантни: предните са по-издължени, с маска в два тона, подобно на новото лого на Марката, докато отзад маската е тъмна, за да подчертае рубинения цвят на светлините. Радиаторната решетка, съставена от клетки тип пчелна пита, специфични за 107, е по-елегантна и изпъква на фона на каросерията.

„Това е нова интерпретация на изпъкналата решетка, съобразена с размерите и архитектурата на 107“ – Иво Гроен, ръководител стил 107.

Новата броня е със защитни лайстни – една отпред и 2 отстрани – едновременно естетични и ефикасни, особено практични в града.

107 има нова визуална идентификация, благодарение на дневните LED-светлини на нивото на бронята и светлините за мъгла с хромиран пръстен, серийни или опция според нивото на изпълнение.

Всички тези елементи на дизайна, заедно с ниската линия на каросерията и новите лайстни, придават на 107 модерна и симпатична идентичност, съчетаваща финес, сила и класа.

Новият модерен цвят на каросерията „Plum” подхожда напълно на характера на 107.

Ново оборудване и хармония в купето

Новият интериор Mistral, новата тапицерия на седалките Manhattan, двата материала, използвани за вратите и арматурното табло, вече само в черно, подсилват впечатлението за качество и придават много изисканост на купето.

Новото оборудване за комфорт включва:

1. Аудиосистема CD с две допълнителни тонколони, серийни или опция, според нивото на изпълнение.

2. Нова аудиосистема CD WIP Bluetooth (опция) с две допълнителни тонколони и USB, MP3 и Bluetooth, предлагани обикновено в горните сегменти.

3. Нов кожен волан и кожена топка на скоростния лост, серийни или опция.

Опростена и качествена гама

107 запазва своята гама, включваща две нива на оборудване, за версиите 3 и 5 врати, и 2 двигателя : 1.0 МСК5 и 1.0 МПСК5.

Качеството на гамата се повишава благодарение на новата аудиосистема, която предлага повече комфорт.

Серийният кожен волан на версията с механична пилотирана 5-степенна скоростна кутия с управление от волана увеличава маневреността и ловкостта на 107.

Дневните светлини със светодиоди и фаровете за мъгла, опция или серийни, според нивото на оборудване, допринасят за сигурността на пътниците.

Накрая, но не на последно място, 107 се представя с нови, още по-ниски нива на емисиите на СО2 : 99 и 104 г/км, съответно за механичната и пилотираната кутия. Разходът на гориво също е намален до 4,3 и 4,5 л на 100 км, съответно за механичната и пилотираната кутия.

Гама аксесоари за персонализация и комфорт

Специално разработените за 107 аксесоари отговарят на желанието на клиентите му да се отличават.

Алуминиеви джанти, топка на скоростния лост от полиран алуминий, хромирани прагове на вратите и стелки с бродерия 107, детайли, които ще придадат елегантност и оригиналност на автомобила.

По отношение на удобството, новият 107 предлага прибираща се навигационна система с връзка за iPhone и iPod, която се интегрира отлично в арматурното табло, както и удобен централен подлакътник с отделение за вещи.

Страничните лайстни на каросерията я предпазват при леки удари в градски условия. 107 е помислил и за развлеченията на своите клиенти, предлагайки багажник за покрива и рейки за багажник, за да могат лесно да транспортират велосипед или ски.