Начало Автомобили Новото Пежо RCZ ще дебютира във Франкфурт

Новото Пежо RCZ ще дебютира във Франкфурт

438
0

Вече е факт и атрактивното ново купе на Пежо, което носи наименованието RCZ. Официалният му дебют ще се състои във Франкурт, но всички детайли относно модела вече са известни.

Това е първият автомобил на Пежо, който не носи стандартно за марката цифрово обозначение. RCZ има 2+2 места и доста детайли от концептуалният му първообраз са запазени и при серийния вариант.

В началото за модела ще бъдат предлагани три двигателя. Първият от тях е 1.6-литров THP бензинов турбо-мотор със 156 к.с. и 240 Нм. ой може да бъде съчетан или с 6-степенна механична трансмисия или отново с 6-степенна, но автоматична скоростна кутия. В комплект с първата този агрегат изхвърля  159г СО2 емисии на километър.

Следва двулитров дизелов HDi FAP двигател с мощност от 163 к.с. и въртящ момент от 340 Нм. При него скоростната кутия може да е само механична, а изхвърлените СО2 емисии на километър са 139г.

Най-мощният агрегат в гамата е 1.6-литровият THP мотор, който разполага с 200 „коня“ и 255 Нм. „Оувърбууст“ функцията му обаче позволява при нужда да се ползват и допълнителни 20 Нм. Този модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди.

Джантите, с които може да бъде оборудван модела са с размер 18 или 19 цола, а материалите, използвани за интериора са от най-висок клас.

Продажбите на Пежо RCZ ще започнат от пролетта на 2010-та година.