Начало Автомобили Новото поколение i30 комби получи пет звезди в краш – тестовете на...

Новото поколение i30 комби получи пет звезди в краш – тестовете на EuroNCAP

36
0
Hyundai,i30

Новото поколение Hyundai i30 комби получи максимална оценка – пет звезди, от независимата организация за оценка на безопасността на автомобилите EuroNCAP. Това нарежда модела до неговия събрат – хечбек, който е една от най-сигурните коли в своя клас.

В проведените от Hyundai изпитания, наблюдавани и одобрени от EuroNCAP, новото поколение i30 комби постигна водещите в класа 90% в категория „пътници деца“ и в двата подраздела – за 18-месечни и за 3-годишни. В категория „възрастни пътници“ колата беше оценена също с 90 %, като комисията отбеляза високото ниво на защита, което предните подглавници осигуряват при удар отзад.

Новото поколение i30 комби се представи добре и в изпитанията за безопасност на пешеходците, получавайки максималния брой точки за защита на краката, осигурена от предната броня. Електронната стабилизираща програма и системата за напомняне за предните и задните предпазни колани също допринесоха за оценката от 86 % за „подпомагане на безопасността“.

Новото поколение i30 комби е последният модел на Hyundai, който получава максималните пет звезди от EuroNCAP след първата версия на i30, i20, ix35, ix20, i40, Veloster и новото поколение i30 с пет врати.

Новото поколение i30 комби в Европа е придружено от гаранционния пакет на Hyundai “5 години тройна грижа“. Той включва петгодишна пълна гаранция без ограничение на пробега, пет години безплатна пътна помощ и пет години безплатни прегледи на техническото състояние на автомобила.