Начало Автомобили Новото Quattroporte – бъдещето на Maserati

Новото Quattroporte – бъдещето на Maserati

219
0
Maserati Quattroporte

Новото Maserati Quattroporte е по-голям, по-лек и по-бърз скок в бъдещето, но в същото време е автомобил, останал верен на дългогодишната история на марката в производството на луксозни спортни коли.

Моделът бе официално показан на детройтския автомобилен салон, а първите бройки от него ще бъдат доставени на клиентите през лятото.

Maserati се намира на границата на безпрецедентна стратегическа стъпка в индустриалното си израстване и бъдещето започва точно с новото Quattroporte. Новият автомобил е флагманът в производствената гама. Той е по-лек, по-голям и по-луксозен, но същевременно по-практичен от предшествениците си. Достига 307 км/ч максимална скорост и темпото му е сравнимо с това на голяма част от двувратите спортни модели.

Това е шесто поколение на Quattroporte и макар да бележи началото на нов период в историята на марката, остава верен на традициите и историята й. Двигателите а 3,8-литров V8 и 3-литров V6, като се правят от Ferrari в Маранело. Всички версии са с най-новата автоматична осемстепенна трансмисия, развита в сътрудничество със ZF.

С 8-цилиндровия агрегат това Maserati достига 100 км/ч за 4,7 сек. Максималната скорост (307 км/ч) пък е с 20 км/ч по-висока от тази в предходния вариант. С V6 се достигат 285 км/ч.

Най-новото Maserati поставя нови стандарти на качество във всички области от конструкция, развитие, производство, контрол на отделните процеси.

Компанията Maserati приключи 2012 г. с 6307 продажби – растеж от 2,2% в сравнение с 2011-а. Най-много реализирани коли са GranTurismo – 3176, следвано от GranCabrio – 1623 и Quattroporte – 1508.