Начало Автомобили Новото Renault Megane – най-сигурният автомобил във всички категории според EuroNCAP

Новото Renault Megane – най-сигурният автомобил във всички категории според EuroNCAP

66
0

С оценка от 37 точки от 37 на краш-тестовете EuroNCAP, Новото Renault Megane е най-сигурният автомобил във всички категории*. Това е 11-тия модел от гамата на Renault получил максималната оценка от 5 звезди.

Неразделна част от Новия Megane, безопасността е вписана дълбоко в гените на автомобила. Независимо дали става дума за активна или пасивна безопасност Новия Megane e създаден за да служи за еталон. За тази цел той е оборудван серийно с най-новите технологии разработени от Renault даващи оптимална защита на всички пасажери. Той предлага ABS (система против блокиране на колелата при спиране) и AFU (система за екстремно спиране) като стандартно оборудване, както и ESC (система за електронeн контрол за стабилност) с функция CSV (система за контрол на недозавиването).

Структурата на купето на Новия Megane с програмирана деформация поглъща енергията при удар, за да предпази оптимално целостта на отделението за пътници и живота на пасажерите. Материалите и използваната стомана с много висока якост гарантират максимален капацитет за абсорбиране и преразпределение на кинетичната енергия. Тези структурни решения заедно със Системата за Предпазване Renault от трето поколение (SPR3) осигуряват на всички пасажери в автомобила една максимално защитена среда.

Както при цялата си продуктова гама, Renault използва за изграждането на Новия Megane познанията си за реалната безопасност и дава приоритет на най-ефикасните технологии, за да предотврати риска от произшествие, коригира непредвидените ситуации и предпази пътниците в случай на удар.

Грижата на Renault за безопасността не приключва с технологичните разработки. Да информира и обучава участниците в движението е също сред приоритетите на Групата. С тази цел Renault създава множество инициативи на национално и интернационално равнище, за да подобри поведението на всички участници в движението, както шофьори така и пешеходци (като например глобалната програма Безопасност за всички – www.safety-for-all.com).