Начало Автомобили Новото Renault ZOE: Удоволствието да шофираш 100% електрически автомобил в ново измерение

Новото Renault ZOE: Удоволствието да шофираш 100% електрически автомобил в ново измерение

199
0

Новото Renault ZOE е по-добро от всякога благодарение на неговите увеличени мощност и автономност. Отличителният дизайн му придава още повече характер. ZOE предлага широка гама от високотехнологично оборудване, подобряващо както комфорта при шофиране, така и преживяването на борда.

Лансирането на третото поколение на флагмана на Renault в електрическата гама е важен етап в стратегията на Groupe Renault за широкомащабно развитие на електрически превозни средства.

Седем години след лансирането на най-продаваният градски електромобил в Европа, новото ZOE развива своите универсалност, качество и технологии и предлага функционалности, налични от ниво на оборудване Life. Еволюцията е очевидна. Отвън новото Renault ZOE демонстрира индивидуалност, без да губи отличителния си дизайн. Интериорът е революционизиран, с изцяло нов дизайн на арматурното табло и повече комфорт.

От техническа гледна точка, автомобилът е с подобрена автономност, с батерия от 52 kWh с пробег до 390 километра (по WLTP) и предоставя възможност за зареждане посредством прав ток (DC). С по-мощния си 100 kW двигател новото ZOE предлага още по-голямо удоволствие от шофирането.

Не на последно място, моделът е оборудван с иновативни функционалности и свързани услуги Renault EASY CONNECT. Ежедневното преживяване в автомобила е по-лесно и приятно с помощните системи за шофиране, 10-инчовия дисплей, мултимедийната система Renault EASY LINK и новия градски режим на шофиране.

Историята на Renault ZOE в числа

Измина почти цяло десетилетие между първото представяне на концептуалния модел ZOE Z.E в края на 2009 г. и лансирането на новото Renault ZOE.

Почти 150 000 са регистрираните ZOE до края на май 2019. От лансирането на модела продажбите му непрекъснато нарастват. Кумулативните продажби го правят най-разпространеното електрическо превозно средство на европейските пътища.

18,2% пазарен дял в Европа през 2018

С близо 40 000 нови регистрации почти един на всеки пет електрически автомобила, продавани на континента, е Renault ZOE. Моделът е на първо място по продажби в Германия, Испания и Франция, където постига пазарен дял от 54,9%.

Повече от 60 награди в Европа

Редовно хвалено в медиите, от 2014 г. Renault ZOE е носител на титлата „Най-добър електрически автомобил под 30 000 паунда“, присъдена от британското списание „What Car?“.

Повече от 4 милиарда пропътувани километра

Флагманът в 100% електрическата гама на Renault е постигнал еквивалента на над 10 400 пътувания от земята до луната без да отделя дори един грам CO2 емисии по време на движение!

1 милиард евро

През юни 2018 г. Groupe Renault обяви инвестиционен план за превръщането на Франция в център за високи постижения в областта на електрическите автомобили за Алианса. До 2022 г. производствения капацитет на Renault ZOE в завода на Renault във Flins, близо до Париж, ще се удвои.

Повече от 30 000 души

Това е броят на служителите на Groupe Renault, ежедневно ангажирани със ZOE – от търговската мрежа до инженерната дейност и поточните линии.

…и дати

27 септември 2012 г. Renault официално лансира ZOE на автомобилния салон Париж. Представен месеци по-рано в Женева, моделът привлича със своите плавни линии и уютен интериор.

11 декември 2014 г. Представен е нов електрически двигател, изцяло проектиран и произведен от Renault във Франция. Лансиран през пролетта на 2015 г., той подобрява енергийната ефективност и позволява 30 километра допълнителен пробег.

30 ноември 2016 г. Второто поколение осигурява два пъти по-голям пробег благодарение на лансирането на новата батерия Z.E. 40. Той е придружен от иновативни свързани услуги, специално разработени за опростяване на зареждането и планирането на маршрута.

19 февруари 2018 г. Лансирането на двигателя R110 печели на ZOE 2 секунди при ускоряване от 80 до 120 км/ч. Новият мотор спомага за удоволствието от шофирането и осигурява комфорт при шофиране по магистрала или изпреварване.

21 март 2019 г. В Холандия Renault представя първите прототипи на ZOE, оборудвани с двупосочно зареждане. Този широкомащабен експеримент бележи появата на vehicle-to-grid решения за зареждане, които допълнително ще засилят ролята на електрическия автомобил в електропреносната мрежа.

17 юни 2019 г. Renault представя повече комфорт и удоволствие от шофирането с третото поколение Renault ZOE.