Начало Автомобилни новини Новото RS7 Sportback на Audi дебютира в Детройт

Новото RS7 Sportback на Audi дебютира в Детройт

210
0
Audi RS7 Sportback

Новото RS7 Sportback на Audi прави публичен дебют в Детройт тази седмица по време на световното автомобилно изложение там. Изключителният външен вид на автомобила е комбиниран с туинтурбо V8 двигател, с който ускорението до 100 км/ч е едва 3,9 секунди, а максималната скорост се качва на 302 км/ч.

Колата ще може да се поръчва от лятото на 2013 г. Моторът й е същият 4-литров TFSI като на RS6 Avant. Специфичното управление на RS агрегат допринася за драматичното му поведение, очаквано от един V8 на компанията. Специални подвижни клапи могат да допринесат за още по-сериозен звук с натискането на един бутон. Опция е и спортна изпускателна система за клиенти с желание за още по-сериозни изживявания.

Въпреки безспорните си изключителни спортни качества, RS7 Sportback е създаден и с мисъл за реалния живот и нужните икономии. Прехвърлянето от четири на осем цилиндъра отнема няколко стотни от секундата, а единственият индикатор за случването му е визуален сигнал. COD технологията намалява разхода на гориво с около 5%. Още по-сериозно спестяване от приблизително 10% е възможно при управление със средна скорост.

Трансмисията е осемстепенна tiptronic с по-ниски времена за смяна на предавките. Тя е с режими на работа Sport и Manual в допълнения на стандартния Drive. При ръчен режим шофьорът може да използва планки на волана.

Задвижването е постоянно quattro – отличителна черта на RS линията. Шасито е с около 20% алуминий и значително количество компоненти са изпълнени от високоякостна стомана. Има поредица отличителни за RS детайли. Предлага се в 9 различни цвята, включително Nardo Grey и ексклузивният Daytona Grey matte, както и два допълните варианта на екстериора – Matt Aluminium или Carbon.

Интериорът на RS7 Sportback продължава спортната тематика, но все така ненатрапчиво, въпреки че у пътуващите не остава и капка съмнение за какъв автомобил става дума.