Начало Автомобили Новото Toyota Verso с поредно обновление

Новото Toyota Verso с поредно обновление

268
0
Toyota Verso

Новото поколение Toyota Verso надгражда ценените характеристики на модела като качество, издръжливост и надеждност. Първата генерация на модела, пусната в продажба през 2002 г., реализира 100 289 бройки. Втората достига продажби от 410 236 автомобила за периода 2004-2009 г., аот третото са реализирани 144 638 броя от представянето му през 2009-а.

Новото Verso бележи значителни подобрения, предлагайки на клиентите повече стил, динамика и комфорт. Подобренията включват новия смел дизайн на Toyota, подобрен дизайн и качество на интериора, преработен 2-литров D-4D двигател с усъвършенствано разпределение на въртящия момент, по-ниски емисии въглероден двуокис, по-ниски нива на шум и вибрации, подобрена динамика на пътя, повече комфорт за пътниците и по-директно и вълнуващо управление.

С преработена визия от центъра за дизайн на Toyota във Франция и над 470 нови части (60% видими и 40% свързани с динамиката и нивата на шум и вибрации), новото Verso представя поредното си обновление в средата на януари.

Новият по-атрактивен и по-агресивен дизайн отпред и отзад подчертава ширината на новото Verso и по този начин автомобилът запазва динамичния си профил. Предницата на автомобила демонстрира поразителния нов дизайнерски подход и модерни елементи. Класическият профил е подчертан от нови, по-малки и по-аеродинамични странични огледала с функция „Прибиране” и вградени мигачи. Новото Verso ще се предлага в 11 различни цвята, 3 от които са нови – Перлено бяло, Полярно синьо и Тъмно синьо.

Интериорът на новото Verso надгражда многофункционалността, ергономичността и издръжливостта на своя предшественик.

С дължина 4460 мм новото Verso е само с 20 мм (15 мм отпред, 5 мм отзад) по-дълго от предшественика си. Системата Toyota Easy Flat предлага изключителна гъвкавост на интериора и 32 различни комбинации на седалките. Всички седалки на втория и третия ред са индивидуални и могат да бъдат сгъвани поотделно, като вторият ред седалки може да се плъзга в диапазон от 195 мм.

Значително подобрени са нивата на шум и вибрации.

Стабилността и комфортът на пътниците са от основно значение за автомобил от C-MPV сегмента и Toyota Verso вече е доказан като изключително стабилен автомобил, който вдъхва увереност зад волана. Инженерите на Toyota са съчетали в новото Verso повишена здравина на купето, пренастроено окачване и подобрено Електрическо сервоусилване (EPS), за да се постигнат забележителни показатели на комфрот, контрол върху управлението и динамично усещане зад волана.

Новото Verso се предлага с избор от 4 двигателя, като всички бележат подобрение в стойностите на разхода на гориво и СО2 емисиите. Благодарение на новия по-аеродинамичен дизайн на предната решетка разходът на гориво е понижен, а СО2 емисиите са намалени с от 4 до 10 г/км, без това да се отразява на динамичните характеристики на автомобила.

Гамата от двигатели включва два дизела – 2.0 литра D-4D със 124 кс и 2.2 литра D-CAT със 150 кс и 6-степенна автоматична трансмисия – и два бензина – 1.6 литра със 132 кс и 1.8 литра със 147 кс. Всички двигатели са оборудвани с иновативни технологии и подобрени системи Toyota Optimal Drive.

Най-мощният двигател в гамата – 2.2 литра D-CAT със 6 степенна автоматична трансмисия – изразходва 6.4 л/100 км (намаление с 0.4 л/км) и отделя СО2 емисии от 169 г/км (намаление с 9 г/км).

Двата бензинови Valvematic двигателя с обем 1.6 литра и 1.8 литра са оборудвани със 6 степенни ръчни скоростни кутии (опция за 1.8 литровия двигател е автоматична Multidrive трансмисия). И двата двигателя са с намалени СО2 емисии от 4 г/км, съответно 154 г/км и 158 г/км. Средният разход на гориво на 1.6-литровия двигател е понижен до 6.6 л/100 км, а на 1.8-литровия двигател до 6.8 л/100 км.