Начало Автомобили Новото Twingo – обновеният градски хит на Renault е забавен за шофиране

Новото Twingo – обновеният градски хит на Renault е забавен за шофиране

80
0
Renault Twingo

Две десетилетия след като направи революция в сегмента на малките коли с първото поколение Twingo, Renault обнови своя всепризнат градски автомобил. Инженерите и дизайнерите на марката започнаха от чист лист хартия и почерпиха вдъхновение от наследството, оставено от оригиналното Twingo и Renault 5. Резултатът е нов, иновативен и пъргав автомобил, който е много забавен за шофиране.

През 2008 г. инженерите и дизайнерите на Renault стартираха създаването на следващото поколение Twingo, като целта им бе отново да разпалят иновативния дух, който бе силен отличителен белег на оригиналното Twingo, представено през 1992-ра. Това бе предизвикателна мисия, но те си поставиха високи цели, в съответствие с философията зад емблематичния модел, който веднага се превърна в символ на креативността на Renault.

Целта бе да се създаде дори по-просторен и по-маневрен градски автомобил, което води до идеята за преминаване към задно монтиран двигател, независимо от по-високите разходи за развитие, които налага тази промяна.

Идеите на Renault съвпаднаха с тези на Daimler, който, по същото време, изучаваше възможностите за следващото поколение дву-и четириместни версии на Smart. След първоначалните разговори, през 2010 бе постигнато стратегическо споразумение за сътрудничество между двете компании, което даде официална зелена светлина за съвместното разработване на новото Twingo и следващите версии на дву- и четириместните Smart.

Позиционирането на двигателя отзад е съществен плюс за малък градски автомобил, тъй като така се освобождава предната част и значително се подобрява диаметърът на завой. Всъщност, новото Twingo е изненадващо маневрен в населени райони, а паркирането изисква само няколко завъртания на волана.

Комбиниран с по-малък блок и позиционирането на колелата в самите ъгли на колата, монтираният отзад двигател освобождава и допълнително място в купето, като новото Twingo предлага такова междуосие и просторен интериор, които по-често се свързват с модели в горния сегмент.

Благодарение на своето приятно пъргаво управление, просторен интериор и малка предница, новото Twingo предлага всички фундаментални основи, които направиха оригиналното Twingo такъв хит, когато бе представено на автомоизложението в Париж през 1992 г.

Отразявайки концептуалните Twin’Z и Twin’Run, които Renault представи през 2013, новото Twingo излъчва индивидуалност.

Подобно на своя предшественик, новото Twingo идва с избор между четири живи „поп“ цвята (бледо синьо, бяло, жълто и червено), непогрешим знак, че духът на Twingo наистина се е върнал!

Други детайли са силно повлияни от Renault 5, включително наклонът на задното стъкло на новото Twingo и неговите издути калници, които загатват за Renault 5 Turbo, който бе толкова популярен сред публиката в онези дни.

Предната част разчита на запазената за марката идентичност, включително голямото лого на Renault, позиционирано на черен фон. Изразителният поглед на новото Twingo е подсилен от неговите големи фарове, в горната част на които са позиционирани мигачите, както и от неговите LED дневни светлини, комбиниращи високотехнологично усещане с ехо от предшествениците на модела. Линиите на новото Twingo му придават весело, но здраво излъчване, докато идентичността на малката кола е допълнително подчертана от неговия разпознаваем светлинен подпис.

Оригиналността на широката остъклена задна врата на новото Twingo дават важен принос към модерността на задната част, докато задните светлини са естествено продължение на вратата на багажника.

Междувременно, 5-вратата архитектура на новия градски автомобил – първа в историята на модела – го прави още по-гъвкав от всякога.

Всъщност, новото Twingo пренася част от ключовите характеристики, стоящи зад успеха на неговия събрат, новото Clio, включително елегантен профил, скрити дръжки на задните врати и много възможности за персонализация, благодарение на гама от цветове за купето и подлежащи на персонализация елементи в интериора като странични огледала, странични защитни лайстни и лепенки. Четирите екстериорни цвята и опциите за персонализиране означават, че новото Twingo може да приеме различно излъчване, от градско до спортно, дамско и мъжествено.

На 4 март ще дойде ред за представянето на интериора на новото Twingo, което ще стана по време на салона в Женева. Точно каквото направи с екстериора на новото Twingo, дизайнерският екип е почерпил вдъхновение от наследството на модела, за да предложи пъстро и весело купе, което е изкусно преосмислено, за да осигури гъвкавост и леснота за ежедневна употреба.