Начало Автомобили Новото Volvo S60 – възраждането на шведската икона

Новото Volvo S60 – възраждането на шведската икона

174
0

Volvo Cars Corporation публикува първите официални снимки на новото Volvo S60. Прави впечатление изключително спортната и динамична визия на модела, допълнена с елегантност от уголемената метална емблема на предната решетка. Същинското ДНК на Volvo е силно подчертано от V-образната форма на капака и уникалните ъглови фарове.

„Новото Volvo S60 е прецизно изваян автомобил, готов да поведе към нови хоризонти. Той изглежда по различен начин в сравнение с всяко едно Volvo досега. Усещането зад волана също е различно. С новото Volvo S60 ще се чувствате още по-уверени и по-сигурни”, коментира Стивън Одел, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

В новото Volvo S60 са вградени всички нови системи за безопасност, познати на автомобилния пазар. Дори повече – тъй като при Volvo традиционно се залага на най-висока сигурност в S60 са внедрени изцяло нови технологии, като революционен детектор за пешеходци – Pedestrian Detection. Той предотвратява предстоящ сблъсък, ако скоростта на атомобила е до 20 км/ч. Детекторът засича пешеходците и шофьорите, които излизат рязко от автомобилите си, като автоматично намалява със 75% силата при предстоящ удар.

Новото Volvo S60 ще бъде показано за първи път на живо по време на автомобилното изложение в Женева в началото на месец март следващата година. Продажбите на автомобила ще започнат през лятото на 2010 г, като автомобилните експерти предричат, че новото шведско бижу ще се превърне в абсолютен лидер в премиум сегмента.