Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи: Ферари и Мерцедес се страхуват от нас

Нюи: Ферари и Мерцедес се страхуват от нас

34
0
Нюи

Ферари и Мерцедес се страхуват от Ред Бул и затова не искат да доставят двигатели на екипа от Милтън Кийнс. Това е мнението на главният конструктор на Биковете Ейдриън Нюи. За момента тимът остава без двигатели за догодина и опасността да напусне спорта става все по-голяма. Екипът на Дитрих Матешиц беше решил твърдо, че няма да продължава да работи с Рено, след като френската компания втори сезон поред не може да предостави конкурентни задвижващи системи.

Затова той се насочи към Мерцедес и Ферари, но и двете компании в крайна сметка отказаха, въпреки че от Скудерията още няма официално публично съобщение. Според Нюи това е продиктувано от страха на двата тима да не бъдат победени от Ред Бул, при положение че разполагат със силен мотор.

„Ние може би ще бъдем принудени да напуснем Ф1. Мерцедес и Ферари отказаха да ни снабдяват с двигатели от страх, заяви Нюи пред Ройтерс. – А за жалост взаимоотношенията ни с Рено са в голяма степен приключени. Бракът ни е твърде много наранен и съответно нямаме двигатели.”

Дизайнерът смята още, че ФИА трябва да направи повече, за да предпази Ф1 от това да се превърне в толкова зависима от представянето на двигателите.

„Чрез правилата моторите може да бъдат балансирани по някакъв начин, за да имаме по-малко неравенство по отношение на представянето, но ФИА няма желание да направи това. Трябва да се върнем в положението, при което всички отбори да имат достъп до всеки един двигател. Ако (разликата) беше няколко процента (от един двигател спрямо друг), тогава добре, но когато е 10%, това е твърде много.”