Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюрбургринг иска да се върне в календара през 2017 г.

Нюрбургринг иска да се върне в календара през 2017 г.

35
0

Официалните лица на пистата Нюрбургринг се надяват трасето да приеме отново кръг от Формула 1 през 2017 г. През този сезон по предварителен план надпреварата за Гран при на Германия трябваше да бъде именно на Нюрбургринг, но организаторите не успяха да изпълнят необходимите изисквания и да платят съответните такси.

Затова и този сезон за първи път от 1955 г. нямаше Гран при на Германия. За 2016 г. е заложено да има надпревара на Хокенхайм, а за пo-следващата е възможно редуването между немските състезания от периода 2007-2014 г. да бъде върнато и Нюрбургринг да приеме състезанието през 2017 г.

„Имахме дълги дискусии тази година за Формула 1, заяви изпълнителният директор на Нюрбургринг Карстен Шумахер. – Бяхме много решени да направим състезание през тази година и съжалявам, че не се случи. Не можехме и не искахме да поемаме финансовите рискове. Вместо Ф1, имахме домакинство на кръг от Световния шампион по издръжливост. Но се целим отново във Ф1 и вече проведохме необходимите разговори с Бърни Екълстоун.”