Начало Рали Няма чуваемост в автомобилизма ни

Няма чуваемост в автомобилизма ни

63
0
Александър Благоев,Атанас Божилов,Димитър Стефанов

Представители на автомобилните клубове от страната, които поискаха оставката на избрания преди два месеца председател Александър Александров и ръководство на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) дадоха пресконференция, на която да обяснят своите мотиви. На нея присъстваха Атанас Божилов (АРА Мотор Рейсинг – Габрово), Димитър Стефанов (Етър Рейсинг – Велико Търново) и единият от подалите оставка членове на управителния съвет – Александър Благоев.

Нямахме желание да превръщаме в полемика спора ни с господин Александров и това да бъде отразено дори и в телевизионно предаване. В проведените досега срещи обаче разбрахме, че нямаме чуваемост. Беше ни обяснявано какво и как трябва да бъде направено. В крайна сметка в новата наредба няма и минимална част от нашите забележки, а тримата членове на управителния съвет, допринесли със своите имена за избора на господин Александров, подадоха оставки. Решенията им не са плод на каприз и емоции, но те – хората, които разбират спорта – не желаят да работят в такъв вариант. В този момент се промени вота на Общото събрание, тъй като на останалите не можем да гласуваме такова доверие – заяви Божилов.

Според Благоев проблемът е в нарушената комуникация между членовете на управителния съвет и клубовете:

– Разговорите с клубовете се водеха на различни езици. Диалогът започна, когато тези 35 внесоха подписката. Организациите с по-малки финансови възможности усетиха авторитарно отношение след обяснения като това е спорт за богати, който няма пари няма да кара. Липсва стратегия за развитие спрямо реалната ситуация в страната, няма търпимост.

Според Божилов пътят от тук нататък е през съд, като той спомена, че вече има връзки с адвокати. Мнението на почетния председател на федерацията Георги Янакиев пък не е било търсено и съответно не се знае какво мисли той за случващото се.

Стана ясно също така, че на една от срещите на клубовете, (първоначално 35, на последната – 31, но с устна подкрепа от още), на писта Дракон Радослав Козлеков е издигнал кандидатурата си за шеф на БФАС.

Даден му е срок до 4 февруари да представи платформа и кандидати за нов управителен съвет, които да бъдат обсъдени.

Същевременно Божилов обясни, че и ново участие на Александър Александров нямало да бъде отхвърлено, тъй като клубовете в нито един момент не го пренебрегват изцяло.

В БФАС днес са внесени успоредно желани промени по наредбата за провеждана на състезанията, както и по календарът за 2012 г. , но дори и те да бъдели приети, изборът на ново ръководство няма да слезе от дневния ред.

Бившият управител на търговката организацията към федерацията Рали Пул Димитър Стефанов заяви, че желае да изчисти името си. Той обясни, че е обиден от твърдения на Александров и цитирал разлики в изнесените числа като приходи и разходи на организацията.

Предадохме отчета си на 13 декември. Вероятно не са го погледнали въобще, за да се изсипят такива неща по мой адрес. Цифрите се манипулират с цел да бъда злепоставен – каза той.

Въпросът дали с искането на ново ръководство пък не се влиза в омагьосан кръг от избори и каква е гаранцията, че и при един нов управителен съвет няма да започнат да се подават оставки броени седмици след стартирането на работата, бе отхвърлен като несериозен.

Бе обяснено още, че част от организаторите не са превели вноските си към федерацията, защото тя не се била издължила коректно към тях и имало решения на предишния управителен съвет, на базата на които те си удържали парите.