Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма проблеми във ФОТА, твърди Нийл

Няма проблеми във ФОТА, твърди Нийл

33
0
FOTA,ФОТА

Управляващият директор на Макларън Джонатан Нийл се опита да разсее слуховете, че в асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) има проблеми. Според него търкания между тимовете винаги е имало по всякакви поводи и това едва ли ще се промени в близко бъдеще.

От няколко дни се разпространява информация, че Ред Бул и Мерцедес заплашват да напуснат организацията, а Ферари и отборът от Уокинг са готови да атакуват екипа на Дитрих Матешиц – отново за неспазване на споразумението за ограничаване на разходите.

Според мен между отборите винаги ще има някакво напрежение, а и съществуват спекулации дали Ред Бул спазват споразумението. Никой от нас обаче не е 100% сигурен, защото не знаем как се управлява техният бизнес. Разбираемо е, че много от отборите маскират счетоводните си отчети и не може да се разбере съвсем точно какво се случва – обясни Нийл. – Във Формула 1 от десетилетия има слухове, недовери, обвинения какво правят съперниците, че мамят на пистата, че имат някакви магически устройства, какво ли не. Но мисля, че всичко това е част от спорта. Истината е, че Формула 1 трябва да се държи. Нещата вървят добре с ограничаването на разходите в множество области, а предизвикателството за техническо развитие 2014 г. и нататък е вълнуващо. Неизбежно е да има напрежение, ще има хора, които ще се опитват да разделят екипите, когато се подготвяме за следващия кръг преговори. Всеки иска да стори най-доброто за отбора си, но настоящото поколение шефове на отбори са професионалисти и са по-способни да видят голямата картина точно толкова, колкото и ситуацията със собствения си тим – допълни управляващият шеф на Макларън.