Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямам решение за бъдещето си, решението ще бъде трудно, заяви отново Райконен

Нямам решение за бъдещето си, решението ще бъде трудно, заяви отново Райконен

52
0
Кими Райконен

Кими Райконен настоя днес на пистата Силвърстоун, че все още не е взел решение за бъдещето си. Финландският пилот на Лотус отново се озова в центъра на вниманието, след като Марк Уебър обяви, че се оттегля от Формула 1 в края на сезон 2013 г.

Световният шампион за 2007 г. е спряган за заместник на австралиеца в Ред Бул от месеци. Слуховете се засилиха особено много след скандала в шампионския тим по време на Гран при на Малайзия. В определен момент дори се обсъждаше дали Уебър ще изкара целия сезон.

След като бъдещето на Марк стана ясно, на дневен ред излиза това на Райконен. Той даде на въпроса същия отговор, който повтори няколко пъти в предходни надпревари:

Все още нямам отговор какво ще се случи догодина, нищо не се е променило от последните две състезания насам. Ясно е, че хората сега ще говорят повече какви шансове имам. Това обаче всъщност не променя нищо относно подхода ми и как взимам решенията си. Наличието на свободно място също. Нямам договор (за догодина), което е нормално в F1. Не мога да кажа нищо повече на хората, докато няма нещо сигурно на хартия. Когато се появи такъв документ, незабавно ще ви уведомя, защото това би улеснило максимално нещата – всички просто ще спрат да говорят. Нямам конкретен отговор, докато не разполагам с нещо солидно.

Кими сподели също така, че решението, което трябва да вземе, не е леко.

Никога не е лесно – продължи финландецът. – Не се случва за първи път да има различни опции на масата. Избираш тази, която смяташ за правилна за себе си в конкретния момент. В такъв момент е трудно да се каже дали решението е правилно или грешно, но ще трябва да живееш с него след това – независимо какво е. Нямам проблем да се състезавам с когото и да е. Никога не съм бил в позиция да избирам с кого ще карам, така че не мога да променя нищо.

В същото време Райконен отново заяви, че за него всичко в Лотус е перфектно. Той каза също така, че без настоящия си тим нямаше отново да е във Формула 1:

– Да, те също получават нещо (от мен), така че няма оплаквания. Има неща, които искаме да подобрим, но времето ми с отбора е страхотно досега и затова взимането на каквото и да е решение ще е трудно. Освен това, докато не разполагам с контракт, винаги съществува опцията да не се състезавам. Има толкова много време до догодина, че в живота може да се случи какво ли не и да промени решението. Но в момента смятам, че има сериозен шанс да съм в F1 догодина.