Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямаме кола, с която да победим на Спа, заяви Бътън

Нямаме кола, с която да победим на Спа, заяви Бътън

44
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън заяви, че Макларън нямат кола, с която да могат да спечелят предстоящата Гран при на Белгия.

Английския пилот изрази по-рано мнение, че отборът ще направи обрат в представянето си на пистата Спа-Франкоршамп, но бе по-предпазлив в изявлението си преди състезанието.

Спа винаги е била в списъка ми с любими писти във Формула 1. Още помня първата си Гран при там, през 2000 г., когато се класирах в квалификацията пред Михаел Шумахер с Ферари – това бе наистина специално чувство. След това се сещам за победата си на това трасе миналия сезон. Беше направо перфектен уикенд. Колата бе фантастична, спечелих полпозишъна и водих през цялата надпревара. Беше един от най-удовлетворяващите успехи в кариерата ми, просто защото се чувствах силен и уверен през цялото време. Уникалното на Спа е усещането, когато направиш бърза обиколка там – болидът трябва да е в перфектен синхрон със състезателя (турът е наистина дълъг, с много сериозни завои), нужен е идеален баланс. А постигането на оптимални настройки и карането на пълна газ в продължение на почти две минути носят невероятно чувство. Не отиваме на Спа с кола, която може да спечели, но ще се постарая да извличам максимума от всяка една обиколка. Дори така усещането е страхотно – обясни световният шампион за 2009 г.

Серхио Перес каза от своя страна, че тимът е направил добра надпревара в Унгария и това е бил добър начин да се приключи първата половина от сезона.

Надявам се, че това даде на екипа мотивацията да се върне на работа след ваканцията с по-силен фокус. Аз със сигурност се чувствам невероятно силен и освежен. Нямам търпение да седна в кокпита. Няма по-добро място за начало на втората част от сезона от Спа и Монца. Това са две от легендарните писти във Формула 1, две от най-големите предизвикателства за който и да е пилот. Обичам Спа, но нямах кой знае какъв шанс да сторя нещо там миналата година. Класирах се четвърти на старта, но се оказах една от жертвите на инцидента в първия завой. Така и не разбрах какво можеше тогавашната ми кола – допълни мексиканецът.