Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямаме причина да сме разочаровани, заяви Фетел за третото си място на...

Нямаме причина да сме разочаровани, заяви Фетел за третото си място на Албърт парк

28
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе фаворит за победата в Гран при на Австралия, особено след скоростта си в квалификацията на пистата Албърт парк. Трикратният световен шампион обаче остана трети в първата надпревара от световния шампионат на Формула 1 за 2013 г. Той обаче заяви, че няма за какво да е разочарован.

Можем да сме доволни (от постигнатото), но искахме повече – призна Фетел. – Стартирайки от полпозишън, очакваш да спечелиш. Първите няколко обиколки всичко бе наред, но след това гумите започнаха да се износват. Лотус и Ферари имаха невероятно темпо, ние вървяхме трети като скорост. Поздравления за Кими [Райконен] – трябва да признаем, че понякога други са по-бързи от нас. Но сезонът е дълъг, а вече имаме добри точки в началото. Нямаме причина да сме разочаровани.

Германецът каза още, че не е притеснен от това развитие на нещата в първия старт за годината.

– Знам, че Фернандо [Алонсо] ни изпревари при спиранията в бокса, но не бях наясно къде е Кими. Така и не го видях, така че малко се изненадах. Но все пак взехме добри точки. Беше интересно, ситуацията с гумите – сложна, но съм доволен да съм на подиума. Обиколките зад Адриан Сутил? Това не ми помогна, но пък решението е много просто – ако имахме скоростта, щяхме да го изпреварим. Както се има предвид цялостната картина, едва ли е имало чак такова сериозно влияние. В крайна сметка има достатъчно турове, за да наваксаш – каза още Себастиан.