Начало Други Нюгардън с убедителна победа в първия старт в Айова

Нюгардън с убедителна победа в първия старт в Айова

189
0
Джоузеф Нюгардън, Индикар
Джоузеф Нюгардън, снимка Индикар

Джоузеф Нюгардън спечели първото състезание на овала в Айова. Трасето край американския град Нютон бе домакин на 11-тия кръг от сезон 2022 в американските серии Индикар. Пилотът на Пенске доминираше през по-голямата част от надпреварата. Това бе общо четвърта победа за американеца от началото на тазгодишната кампания след тези в Тексас, Лонг Бийч и Роуд Америка. Втори финишира Пато О’Уорд (Макларън), докато третата позиция бе заета от съотборника на Нюгардън Уил Пауър.

Пауър имаше най-добрата стартова реакция. Австралиецът спечели полпозишъна и в двата старта в Айова. Зад него се движене Нюгардън. Трети и четвърти бяха Конър Дейли и О’Уорд. Скот Маклоклън водеше битка с новобранеца Дейвид Малукас, докато Ринус ВиКей се справи с Джак Харви в борба за седмото място.

Пауър започна да се откъсва от своя съотборник, преди да започва да застигна изостанали болиди. Пилотите на Пенске достигнаха Далтън Келет, преди надпреварата да бъде прекъсната от жълти флагове. Те бяха предизвикани от завъртане на Джими Джонсън. Пилотът на Чип Ганаси Рейсинг не се удари в стената и продължи участието си в първата надпревара на овалната писта в Айова.

Колтън Херта и Скот Диксън се възползваха от забавянето на скоростта и влязоха в бокса. Надпреварата бе рестартирана в 23-тата от общо 250 обиколки.

Нюгардън успя да изпревари своя съотборник от тима на Пенске от вътрешната страна на единия от левите завои.  Няколко места по-назад Ериксон изпревари Малукас, ВиКей и Маклоклън и Дейли. По този начин лидерът във временното класиране се изкачи до четвърто място.

100 обиколки след старта на първото състезание в Айова, Нюгардън продължаваше да води пред О’Уорд, Пауър, Ериксон, Маклоклън и Диксън.

Джонсън също спечели немалко позиции след завъртането си в началото на надпреварата. Междувременно Херта получи повреда в съединителя. Състезателят на Андрети Аутоспорт прекара няколко обиколки в бокса, преди да се върне на трасето.

Вторият период на жълти флагове на цялото трасе бе заради катастрофа на Феликс Розенквист. Пилотът на Макларън успя да излезе невредим от своя автомобил и бе закаран за преглед в медицинския център на пистата.

Ед Карпентър също катастрофира на овала в Айова и предизвика ново забавяне на темпото. От това се възползваха всички лидери, които направиха безплатен бокс. Сред тях бяха Джоузеф Нюгардън, О’Уорд, Пауър и др.

До края на първото състезание в Айова Нюгардън се откъсна напред и записа четвърти успех от началото на новия сезон в Индикар. Втори на повече от 6 секунди финишира О’Уорд, следван от Пауър.

Четвъртото място бе заето от Ринус ВиКей (Ед Карпентър Рейсинг). Пети и шести завършиха Скот Диксън и Алекс Палу от тима на Чип Ганаси Рейсинг. Топ 10 бе допълнен от Ромен Грожан (Андрети Аутоспорт), Маркус Ериксон (Чип Ганаси Рейсинг), както и двамата състезатели на Rahal Letterman Lanigan Racing Грейм Рейхал и Кристиан Лундгаард.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NTT INDYCAR SERIES (@indycar)