Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи няма да променя предното крило на RB6

Нюи няма да променя предното крило на RB6

40
0

Ейдриан Нюи няма да променя предизвикалото сериозни полемики предно крило на Ред Бул RB6, заяви самият конструктор в интервю за британска телевизия. Англичанинът си почива у дома, след като излезе от болница, където се озова заради катастрофа в автомобилно състезание през изминалия уикенд. В предстоящата Гран при на Белгия в края на месеца техническите проверки на ФИА ще бъдат променени, тъй като бяха огласени подозрения, че крилата на Ред Бул и Ферари се огъват повече от допустимото. Официален протест няма, но управляващата организация реши да се застрахова. Въпреки това Нюи не възнамерява да пипа каквото и да е по колата си, вярвайки, че тя ще премине тестовете успешно.

– Всъщност ФИА прилагаха 50 кг [натоварване] за 10 мм [огъване], а сега ще са 100 килограма и не повече от 20 мм. С други думи искат да са сигурни, че крилото не се гъне повече. Иначе не е изненадващо, че когато колата върви добре, хората започват да се взират във всичко. Това, предполагам, е комплимент – коментира Нюи.

Колко и да е убеден в силните страни на създадения от него автомобил обаче, конструкторът не е напълно сигурен накъде ще се наклонят везните в битката за световните титли в оставащите седем старта.