Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи остава в Ред Бул в близкото бъдеще

Нюи остава в Ред Бул в близкото бъдеще

24
0
Ейдриан Нюи

Ейдриан Нюи остава в Ред Бул в близкото бъдеще, заяви самият конструктор, цитиран от британския вестник Гардиан.

По този начин 55-годишният англичанин отхвърли слуховете за негово евентуално преминаване във Ферари. Твърди се, че от Скудерията били готови да му плащат 20 милиона паунда заплата – повече от двойно над настоящата му заплата в Ред Бул. Това не е първи опит на екипа от Маранело да привлече Нюи, който е печелил световни титли с Уилямс, Макларън и Ред Бул.

Оставам с Ред Бул в близкото бъдеще – заяви Нюи.

Ситуацията във Ферари никак не е лека, след като легендарният италиански тим няма победа в F1 вече повече от година. Стефано Доменикали подаде оставка и на негово място бе назначен Марко Матиачи, който преди това оглавяваше дивизията на Ферари в САЩ. Фернандо Алонсо сподели вчера, че в екипа все още няма промяна след идването на новия шеф. Според испанеца вероятно никой не е очаквал да се случи нещо съществено само месец след смяната и Матиачи трябва да натрупа известен опит преди да започне да взима решения. В момента екипът е на 131 точки зад Мерцедес в класирането при конструкторите и има само един подиум от началото на сезона.

По време на уикенда за Гран при на Испания Нюи даде уклончив отговор на въпрос относно приказките, че може да отиде във Ферари. Тогава той каза, че има договор, който в някакъв момент ще приключи и тогава ще мисли за бъдещето.

Понастоящем съм съсредоточен върху това да се преборим с тези сребърни болиди (Мерцедес – б.р.) – допълни Нюи пред Скай Спортс.

Според специалисти изкушението за Нюи да премине във Ферари би било да увенчае кариерата си с успех в легендарния тим. Бившият технически директор в F1 и настоящ журналист и коментатор Гари Андерсън обаче задава въпроса дали англичанинът е склонено да отдели нужното време, необходимо за изграждането на структура и достигането на върха за пореден път.