Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи: Промените в правилата наистина ми доставят удоволствие, това е сигурно

Нюи: Промените в правилата наистина ми доставят удоволствие, това е сигурно

2549
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ейдриан Нюи внимателно се придържаше към обяснението, че е обмислял от известно време да си даде почивка от работата във Формула 1 в първата си изява пред камери след като бе обявено, че ще напусне Ред Бул. Английският конструктор даде интервю за Скай Спортс F1, в което каза, че се чувствал „малко поизморен“. Същевременно 65-годишният инженер призна, че промените в правилата за конструиране на болидите в F1 наистина му доставят удоволствие.

Мартин Брандъл подхвърли, че създаването на болид спрямо правилата за 2026 г. (макар част от тях – тези за шасито – все още да не са напълно уточнени) би било интересно.

„Промените в правилата наистина ми доставят удоволствие, това е сигурно“, призна Нюи. „Наистина в момента е твърде рано. Сега ще си взема малко почивка и да видим какво ще стане след това.“

„Формула 1 поглъща цялото ти време. Аз съм в спорта доста отдавна. 2021 година бе наистина напрегната заради близката битка с Мерцедес в шампионата и същевременно проекта за RB18 – „бащата“ на настоящото поколение болиди. После… Не знам. Идва момент, когато, както казва Форест Гъмп, се чувства малко поизморен“, обясни Нюи.

„Честно казано, чувствам се така от известно време. През зимата мисля по въпроса малко и след това повече по време на състезанията. Намирам се в изключителната позиция да не ми се налага да работя, за да живея. Работя, защото ми доставя удоволствие. И така просто почувствах, че моментът е добър да отстъпя и да си почина малко. Да се поогледам, да попътувам.“

„Може би в някакъв момент – не знам кога – ще стоя под душа и ще си кажа: „Добре, ето това ще е следващото приключение“. Точно в момента обаче няма план“, каза още Нюи.

Еди Джордан, когото Нюи изненадващо посочи за свой мениджър, настоява, че Нюи ще се оттегли от спорта. Почти няма друг наблюдател, който да е убеден в това. Вместо това се обсъжда къде би отишъл прочутият конструктор, който вече има в кариерата си титли с три различни отбора. Най-дискутираната дестинация е Ферари. От вчера обаче се твърди, че с Нюи са се свързали и от Уилямс – отборът, с който той постигна първите си големи триумфи в Гран при.